Aalborg Universitet om VIP-billetter til Obama-foredrag for 850.000 kroner : Pengene tages ikke fra forskningsprojekter

Del artiklen her:

Aalborg Universitet befinder sig midt i en større sparerunde, hvor man skal sige farvel til flere hundrede medarbejdere. Men ifølge universitet, har det ikke nogen forbindelser til det forestående Barack Obama-arrangement.

Aalborg Universitet Barack Obama

Lige omkring en million kroner koster det skatteyderne, at Aalborg Universitet er blandt de helt store bidragsydere, når den tidligere amerikanske præsident Barack Obama i slutningen af september lægger vejen forbi den nordjyske hovedstad. Det for her at holde et kortvarigt foredrag i stil med det, som han også gav i Kolding sidste år – og hvor det også i alt overvejende grad var skatteyderne, der måtte samle regningen op for ekspolitikerens besøg.

Læs også : Aalborg Universitet betaler 1.062.500 kroner til Obama-arrangement – men så må det næsten også være med til at formulere spørgsmålene

Den store udskrivning for Aalborg Universitet, som blandt andet har købt VIP-billetter til arrangementet til en værdi af 850.000 kroner, kommer samtidig med, at det er igennem en række sparerunder. Økonomisk smalhals der har betydet, at flere hundrede medarbejder indenfor den kommende tid, må forventes at skulle ud og finde en anden arbejdsgiver.

På trods her af mener man ikke fra Aalborg Universitets side, at der er nogen sammenhæng mellem de store besparelser, og så den markante støtte til besøget af Barack Obama.

 

Universitet : Pengene tages fra vores eventpulje

Således skriver Bo Jeppesen, særlig rådgiver for rektoratet ved Aalborg Universitet, i en email til Journalista.dk, at pengene bliver taget fra en helt anden pulje :

– Pengene tages ikke fra budgettet til forskning og undervisning, men fra midler til ovenstående.

Dermed henviser Bo Jeppesen til, at udgifterne til Obama-besøget i stedet kommer fra den pulje, man fra universitetets side har til forskellige events og andre former for reklamevirksomhed.

Læs også : Universitetsledelse fyrer flere hundrede medarbejdere – men køber VIP-billetter til Obama-arrangement til 850.000 kroner

På trods af flere henvendelser har man dog ikke fra Aalborg Universitets side overfor Journalista.dk direkte ønsket at svare på, hvorfor universitetet på den ene side de seneste måneder flere gange offentligt har beklaget sig over dårlig økonomi, mens man på den anden side har kunnet finde luft i budgettet til at bruge lige over en million kroner til Obama-besøget.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*