Universitetsledelse fyrer flere hundrede medarbejdere – men køber VIP-billetter til Obama-arrangement til 850.000 kroner

Del artiklen her:

Når Barack Obama i slutningen af september besøger Aalborg, bliver der fyldt godt op på de dyre pladser af medarbejdere og andre med gode forbindelser til Aalborg Universitet. Det sker på trods af, at universitetet ellers for få måneder siden mente at nedskæringer ville ramme både ansatte og studerende hårdt.

Barack Obama Aalborg Universitet

Lige over 1 million kroner.

Så meget koster det skatteyderne, at Aalborg Universitet finder den helt store tegnebog frem, når den tidligere amerikanske præsident Barack Obama lægger vejen forbi Aalborg til september. Det for her at holde et kort foredrag, hvilket sker under overskriften : ”A Conversation with President Barack Obama”. Et arrangement der meget ligner det skandaleramte, som den økonomisk særdeles udfordrede Kolding Kommune var medarrangør på sidste år – og hvor det også kostede skatteyderne flere millioner kroner, at den tidligere amerikanske præsident lagde vejen forbi til et kortvarig arrangement.

Læs også : Aalborg Universitet betaler 1.062.500 kroner til Obama-arrangement – men så må det næsten også være med til at formulere spørgsmålene

Det markante tilskud kommer i forlængelse af, at Aalborg Universitet tidligere på året ellers meldte ud, at man så sig nødsaget til at gennemføre en større sparerunde. Hvilket universitetsdirektør Antonino Castrone overfor Danmarks Radio fortalte, ikke kun ville koste omkring 170 medarbejdere jobbet. Men også gøre at støtten til universitetets studerende ville blive mindre, end hvad tilfældet tidligere havde været.

Tilbud fra Musikkens Hus til Aalborg Universitet

 

Selv med mængderabat : Køber 80 billetter til omkring den halve million

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Aalborg Universitet, synes der omvendt ikke at være nogle smalle steder, når Barack Obama kommer til den nordjyske hovedstad i slutningen af september. Ikke kun i forhold til støtten på 1.062.500 kroner til Obama-arrangementet, men også når man ser på, hvad det mere præcist er, at universitetet bruger pengene på.

Læs også : Kontant tilskud på 1.000.000 kroner langt fra nok : Syddansk Universitet brugte ekstra flere hundrede tusinder kroner på Obama-foredrag

Den største udgift på Obama-budgettet går nemlig til, at der kan ske indkøb af det, der omtales som ”80 gode pladser i salen á kr. 8.500 + moms”, eller hvad der inklusiv den statslige afgift koster 850.000 kroner.

Læs også : Kolding Kommune fortsætter mørklægning af Obama-forløb : Nægter at udlevere oplysninger på trods af tabt tilsynssag

Ved at købe et stort antal billetter, der også inkluderer 180 adgangskort til studerende, opnår man fra Aalborg Universitets side dog en større mængderabat. Hvilket svarer til, at de 80 ”gode pladser i salen” forholdsmæssigt kommer til at stå skatteyderne i lige under 500.000 kroner.

Bekræftelse fra Aalborg Universitets rektor på tilbud fra Musikkens Hus

Del artiklen her:
1 Comment

  1. @Lars Bjørknæs, dejligt at se at du er i gang igen for fuld udblæsning. 🙂
    Hvad man ser i Obama er ud over min fatteevne. Han har lavet rigeligt med fadæser i hans regeringstid, der absolut ikke har gavnet positivt hverken indenrigs eller udenrigs.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*