Kontant tilskud på 1.000.000 kroner langt fra nok : Syddansk Universitet brugte ekstra flere hundrede tusinder kroner på Obama-foredrag

Del artiklen her:

Ifølge Syddansk Universitet støttede man sensommerens besøg af Barack Obama med en million kroner. Men det beløb var meget lavt sat i forhold til, hvad skatteydernes reelle udgifter faktisk endte på.

Syddansk Universitet

– Det er usædvanligt at man kan indgå et sådant samarbejde og få Obama til landet. Det har en utrolig stor betydning for Kolding og for SDU (Syddansk Universitet, red.). Jeg synes, det er en rigtig god ide, og står gerne på mål for beslutningen – 100 procent. Det har en klar faglig relevans.

Sådan lød det i slutningen af august fra bestyrelsesformanden for Syddansk Universitet, Lars Nørby Johansen, da han overfor det socialdemokratiske medie Pio Pio fortalte om de udgifter, universitetet forventede at have i forbindelse med den tale, som Barack Obama afholdt i september. Overfor Pio Pio fortalte Lars Nørby Johansen, at man støttede arrangementet med en million kroner, som blev betalt til arrangøren Foreningen Business Kolding – som i meget grad finansieres af Kolding Kommune og dermed de lokale skatteydere.

Læs også : Kolding Kommune fortsætter mørklægning af Obama-forløb : Nægter at udlevere oplysninger på trods af tabt tilsynssag

Men det beløb var dog noget lavt sat, viser aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Syddansk Universitet. For det var nemlig ikke kun selve det kontante tilskud på millionen, som Syddansk Universitet afholdt i forbindelse med ekspræsidentens kortvarige besøg.

Fakturaeksempler for Syddansk Universitets forbrug i forbindelse med Obama-tale

 

Udgifter endnu ikke gjort helt op for Obama-besøget

Således fremgår det af de fremsendte bilag, at det eksklusiv moms kostede skatteyderne 140.282 kroner for en række forskellige arrangementer med forbindelse med Obamas kortvarige foredrag. Eller hvad der svarer til, at skatteyderne inklusiv den offentlige afgift måtte af med 175.352 kroner.

Læs også : Tidligere radikal minister går i mod kollegaerne : Betaler skat af 12.500 kroner dyr billet til Obama-foredrag

Et beløb der gjorde, at der blandt andet var luft i budgettet til at hyre en pressefotograf, til at forevige den tidligere amerikanske præsidents optræden. Billeder der i sig selv stod i 12.176 kroner, ligesom det også spillede ind på den samlede regning, at det var nødvendigt at gøre brug af flere forskellige udlejere af festtelte. Samtidig var det også nødvendigt at entrere med et flyttefirma, som for omkring 11.000 kroner stod for en række praktiske opgaver i forbindelse med Obama-besøget.

Læs også : Hofdame, kommunaldirektør, museumsdirektør, topembedsmænd og spindoktor : Syddansk Universitet uddelte hundedyre Obama-billetter med rund hånd

En del af budgettet gik også til, at Syddansk Universitet kunne leje sig ind hos en anden lokal uddannelsesinstitution – IBC International Business College.

Fakturaeksempler for Syddansk Universitets forbrug i forbindelse med Obama-tale

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*