Tidligere radikal minister går i mod kollegaerne : Betaler skat af 12.500 kroner dyr billet til Obama-foredrag

Foto : Pressefoto fra Folketinget
Del artiklen her:

Ifølge Elsebeth Gerner Nielsen er det nødvendigt at betale skat af værdien af den fribillet, som hun fik til sensommerens foredrag med Barack Obama i Kolding.

Barack Obama Elsebeth Gerner Nielsen Kolding Kommune

Det er arbejde, og derfor skal vi ikke betale skat af værdien af billetten.

Sådan har det lydt igen og igen, når modtagere af gratis billetter til foredraget med Barack Obama i Kolding i september er blevet spurgt. Hvilket er blevet bakket op af Kolding Kommune, hvis juridiske afdeling på rekordtid fik udarbejdet et responsum der fastslog, at der ikke skulle betales skat af billetternes værdi.

Læs også : Arrangører af Obama-arrangement har før lovet gigantiske arabiske investeringer i Kolding – nu lover de at tiltrække internationale arbejdspladser i forbindelse med ekspræsidentens tale

Derved har man fra en lang række byrådsmedlemmer i Kolding Kommune kunne argumentere for, hvorfor Obama-foredraget også på dette punkt var en gratis oplevelse for dem – betalt i stedet af skatteyderne.

Prisen for en såkaldt VIP-billet, hvor man kunne få taget billeder sammen med ekspræsidenten, var dog en smule højere, og stod i omkring 15.000 kroner.

 

Tavshed om størrelsen på oplyst gave til Skat

Blandt deltagerne ved Barack Obamas foredrag, der varede omkring en time på Syddansk Universitets afdeling i Kolding, var Elsebeth Gerner Nielsen. Ikke i sin egenskab af tidligere radikal minister og medlem af Folketinget, men i stedet som rektor for Designskolen, der også har til huse i Kolding.

Læs også : Venstreminister scorer Obama-billet til 17.500 kroner – og fanfoto med den tidligere amerikanske præsident

Men på trods af at Designskolen var involveret i en del af planlægningen af Obamas besøg i Kolding, var der alligevel så stor forskel på Elsebeth Gerner Nielsens daglige arbejde og oplevelsen af at se en tidligere præsident tale, at hun anser modtagelsen af sin fribillet som en gave.

Således skriver hun i en email til Journalista.dk, at deltagelsen ved Obama-arrangementet skal behandles som en sådan :

– Jeg opgiver gaven til skattevæsenet.

Læs også : Obama-adgangskort uddelt med rund hånd : Universitetsansatte fik billetter til over 200.000 kroner

På trods af flere rykkere har Elsebeth Gerner Nielsen dog ikke ønsket at oplyse, hvor stor en værdi hun opgiver til skattevæsenet. Således behøver det langt fra at være minimumsprisen på 12.500 kroner, som man fra Foreningen Business Kolding opkrævede i betaling fra dem, der betalte for at komme ind til Obamas kortvarige foredrag.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*