Venstreminister scorer Obama-billet til 17.500 kroner – og fanfoto med den tidligere amerikanske præsident

Fotos : Pressefoto Folketinget og Pixabay
Del artiklen her:

Her til formiddag sætter en række specielt indbudte gæster sig godt til rette på skatteydernes regning, når den tidligere amerikanske præsident Barack Obama holder et foredrag på én time. Blandt dem er Energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt.

Barack Obama Syddansk Univeristet Lars Christian Lilleholt

Lars Løkke Rasmussen, Søren Pape Poulsen, Rasmus Jarlov og Tommy Ahlers er blandt de ministre, som arrangørerne og sponsorerne af dagens Obama-arrangement på Syddansk Universitets afdeling i Kolding, har forsøgt at invitere til at kaste politisk glans over arrangementet, som i meget høj grad bliver betalt af skatteyderne. Men fælles for dem alle er, at de har valgt at sige nej tak til gratis billetter til dagens Obama-tale, som er programsat til at varer én enkelt klokketime.

Læs også : Søren Pape giver kold skulder til Koldings borgmester : Sagde nej til hundedyr Obama-billet

Det til et arrangement som Kolding Kommune via en markedsføringsaftale med arrangøren, den private forening Business Kolding, har betalt 750.000 kroner eksklusiv moms for. Hertil kommer så den ene million kroner, som Syddansk Universitet betaler, for at man får lov til at lægge lokaler til dagens arrangement. Om beløbet er inklusiv eller eksklusiv moms, er dog ikke noget, som man fra universitetets side har haft lyst til at oplyse om.

Program for Obama-besøg fremsendt til Lars Christian Lilleholt

 

Minister med på universitets gæsteliste

Men i hvert fald én enkelt minister ligger dog vejen forbi Obamas foredrag i dag, hvilket sker i skikkelse af Energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos hans ministerium. Herunder også i den korrespondance, der har været mellem Energi-, forsynings- og klimaministeriet og Syddansk Universitet forud for Obamas tale.

Læs også : Endnu en minister siger nej til Obama-arrangement : Syddansk Universitet fik en kold skulder fra sin egen minister

Af denne fremgår, at Lars Christian Lilleholt er blevet tildelt en såkaldt VIP-billet. En billet af en type, som arrangøren Business Kolding i anden sammenhæng har sat til salg for 17.500 kroner. Ikke kun fordi den sikrer en af de absolut bedste pladser i auditoriet på Syddansk Universitets afdeling i Kolding. Men også fordi billettypen giver adgang til at få taget det, som af programmet fremstår som fanfotos med Barack Obama.

Læs også : Arrangører af Obama-arrangement har før lovet gigantiske arabiske investeringer i Kolding – nu lover de at tiltrække internationale arbejdspladser i forbindelse med ekspræsidentens tale

Alt sammen oplevelser, som Lars Christian Lilleholt selv slipper for at betale for, da han står opført på Syddansk Universitets skatteyderbetalte gæsteliste.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*