Endnu en minister siger nej til Obama-arrangement : Syddansk Universitet fik en kold skulder fra sin egen minister

Del artiklen her:

Arrangørerne af morgendagens arrangement med Barack Obama har gjort meget, for at få regeringsmedlemmer til at lægge vejen forbi Kolding. Men den helt store gengældte kærlighed, synes der ikke ligefrem at være tale om.

Barack Obama Jørn Pedersen Syddansk Universitet

Lars Løkke Rasmussen og Søren Pape Poulsen fik begge buddet om, at de kunne komme med på gæstelisten til morgendagens arrangement på Syddansk Universitet i Kolding, hvor den tidligere amerikanske præsident Barack Obama vil holde et foredrag på en time.

Et arrangement som det i meget høj grad er skatteyderne der betaler, da man fra Kolding Kommunes side støtte med 750.000 kroner eksklusiv moms, mens Syddansk Universitet støtter med 1 million kroner. Fra universitetets side har man dog ikke ønsket at oplyse, hvorvidt beløbet er inklusiv eller eksklusiv moms.

Læs også : Søren Pape giver kold skulder til Koldings borgmester : Sagde nej til hundedyr Obama-billet

Henvendelserne for at få toppolitikerne til at deltage ved Obama-arrangementet, har været af noget varierende former. Således kunne vi i går på Journalista.dk dokumenterer, at Kolding Kommunes borgmester, Jørn Pedersen, forsøgte at kontakte justitsminister Søren Pape Poulsen, for at få ham til at deltage.

Det ved at skrive til Justitsministeriets hovedemail, for på den måde at høre, om ikke justitsministeren lige ville ringe ham op.

Invitation fra Syddansk Universitets rektor til forskningsminister, Tommy Ahlers

 

Syddansk Universitet fik nej fra sin politiske chef

Men da Syddansk Universitet henvendte sig til sin politiske overordnede, uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers, var der dog tale om en noget mere formel invitation.

Læs også : Arrangører af Obama-arrangement har før lovet gigantiske arabiske investeringer i Kolding – nu lover de at tiltrække internationale arbejdspladser i forbindelse med ekspræsidentens tale

Således afsendte Syddansk Universitets rektor, Henrik Dam, et brev til Uddannelses- og forskningsministeriet stilet til Tommy Ahlers, hvor af det blandt andet fremgik :

– SDU (Syddansk Universitet, red.) har mulighed for at invitere et antal gæster, medarbejdere og studerende til arrangementet. I den forbindelse skal jeg give en forvarsling om, at vi gerne vil invitere dig som gæst. Invitationer vil blive udsendt inden for nogle uger. Det er mit håb, at du har mulighed for at deltage i dette unikke besøg.

Læs også : Advokater siger stop overfor Kolding Kommune : Uddeling af 17.500 kroner dyre billetter til Obama-arrangement ulovlig virksomhedsstøtte

Universitetets håb om at dets politiske overordnede ville deltage i morgendagens arrangement med Barack Obama, blev dog ikke imødekommet. Således oplyser Uddannelses- og forskningsministeriet til Journalista.dk, at Tommy Ahlers ikke vil lægge vejen forbi foredraget med den tidligere amerikanske præsident.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*