Borgmester blev sagsøgt personligt – men skatteyderne betalte alligevel hans kæmpe advokatregning

Pressefoto : Hjørring Kommune
Del artiklen her:

Hvis en borgmester sagsøges på vegne af sin kommune, er det logisk at det er kommunens skatteydere, der betaler regning. Men i Hjørring betaler de også, hvis borgmesteren sagsøges for at have beskyldt en advokat for, at hun skulle have smurt afføring på hans dørhåndtag.

– Sagen ankes, og sagen bliver indbragt for Menneskerettighedsdomstolen, når de nationale retsmidler er udtømte således, at vi kan få prøvet, hvad man må begå som borgmester og som dennes advokat.

Sådan lød det i april måned fra advokat Trine Ødemotland, da hun overfor TV2 Nord kommenterede på den dom, der netop var blevet afsagt af Københavns Byret. Det i forbindelse med udtalelser under kommunalvalget i 2017, hvor den socialdemokratiske borgmester i i Hjørring Kommune, Arne Boelt, ifølge Trine Ødemotland beskyldte hende for, at hun skulle have smurt afføring på dørhåndtaget til hans privatbolig.

Læs også : Borgmester kræves idømt ubetinget fængselsstraf – for at påstå at advokat smurte afføring på hans dørhåndtag

Ender sagen mellem parterne ved Menneskerettighedsdomstolen, efter at den først har været forelagt Landsretten, vil det uden tvivl blive en dyr oplevelse for de nordjyske skatteydere. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Hjørring Kommune, har skatteyderne nemlig betalt for, at det private slagsmål mellem advokaten og borgmesteren fandt sin foreløbige afslutning i Københavns Byret.

Opgørelse over advokatregning i forbindelse med bagvaskelsessag anlagt mod borgmester Arne Boelt

 

Langt fra kun fokus på retssag i København

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, var det en større operation for Anker Boelts hold af advokater, da han blev sagsøgt at Trine Ødemotland. Således fremgår det af fakturaen fra Advokatfirmaet HjulmandKaptain, der repræsenterede Arne Boelt, at man ikke kun holdt sig til selve retssagen.

Læs også : Kommune overvågede advokats private Facebook-profil – med dyr hjælp fra egne advokater

Eksempelvis skriver man fra advokatfirmaets side, at man i forbindelse med sin sagsbehandling bistod Arne Boelt med en politisag, som ikke havde nogen forbindelse til retssagen behandlet i april 2018.

Læs også : Skandaleramt borgmester forgylder embedsmænd : Giver millionærer ekstra millioner i bonusser

Forhold der var med til at gøre, at Hjørrings skatteydernes regning for Advokatfirmaet HjulmandKaptains bistand i sagen anlagt personligt mod Arne Boelt, løb op i 151.786 kroner. Det selv om at Hjørring Kommune ikke var part i sagen, da det alene var borgmesteren personligt der var stævnet for udtalelser, han kom med under valgnatten 2017.

Del artiklen her:
5 Comments

  1. Igen er en kommmunal pamper afsløret.

    Der må være andre partier i kommunen der på vegne af kommunens skatteydere, kan anklage dette individ af en borgmester til politiet for tyveri af skatteborgernes penge. ??

  2. Hvordan var det nu det var. Københavns overborgmester, Frank Jensen, havde lidt svært ved at holde fingrene for sig selv til fest med personalet. Så vidt jeg husker blev den forurettede kompenseret økonomisk. Af partikassen?
    Ja, det er de gode til de to socialdemokrater. At lade andre betale for deres fejltagelser.

  3. Det er gratis og heller ikke forbudt for borgerne i Hjørring, at tage hævn ved næste kommunevalg, og skide på borgmesteren.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*