Kommune overvågede advokats private Facebook-profil – med dyr hjælp fra egne advokater

Borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt
Del artiklen her:

Skatteyderne har betalt dyrt for, at Hjørring Kommune har overvåget en Facebook-profil, der tilhører en københavnsk advokat.

Arne Boelt Hjørring Kommune

Det hører til sjældenhederne, at en kommune overvåger borgeres private Facebook-profiler. Når det endelig sker, er det typisk i forbindelse med sager om sociale ydelser, som en kommune via borgerens opslag på sociale medier, mener at kunne dokumentere uretmæssigt har fået tildelt. Men hos Hjørring Kommune har man også gjort brug af overvågning af Facebook-profilen for en københavnsk advokat, som tidligere har holdt et enkelt møde med kommunen. 

Læs også : Hjørrings borgmester fyrede den af på ikonisk restaurant i Boston : Gav 12.000 kroner i drikkepenge – efter middag i privat værelse

Det drejer sig om københavnske Trine Ødemotland, hvis private Facebook-profil har haft så stor tiltrækningskraft hos Hjørring Kommune, at den ikke kun har brugt sine egne medarbejdere til overvågningen. Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Hjørring Kommune, har man også hyret det lokale advokatfirma HjulmandKaptain til at bistå med opgaven. Vel og mærke et advokatfirma, som også tidligere har opnået markante ordre fra Hjørring Kommune.

Blandt advokatfirmaets partnere er Anker Laden-Andersen, der har det til fælles med Hjørring Kommunes borgmester Arne Boelt, at han er stævnet af Trine Ødemotland i en sag om bagvaskelse og injurier, som løber af stablen senere på ugen i Københavns Byret.

Mens Arne Boelt kræves idømt en ubetinget fængselsstraf, vil Trine Ødemotland have rettens ord for, at Anker Laden-Andersen skal betale en større bøde.

 

Dyr faktura for hjælp i opgør mellem borgmester og advokat

Ifølge bilagene fremsendt til Journalista.dk, har overvågningen blandt andet drejet sig om opslag, hvor den københavnske advokat er kommet med private politiske udmeldinger. På samme måde som kommunen via bistand fra HjulmandKaptain eksempelvis også har kigget med, når Trine Ødemotland op til kommunalvalget i november 2017 opfordrede indbyggerne i Hjørring Kommune til at stemme på Arne Boelts modkandidat fra Venstre, så den socialdemokratiske borgmester ikke kunne fortsætte i sit embede.

Læs også : Skandaleramt borgmester forgylder embedsmænd : Sikrer millionærer ekstra millioner i bonusser

Assistancen fra Advokatfirmaet HjulmandKaptain til blandt andet at bearbejde informationerne om den private Facebook-profil, har dog langt fra været en billig oplevelse for Hjørrings skatteydere. Således har de foreløbigt betalt 85.625 kroner for den hjælp, som advokatfirmaet har leveret til Hjørring Kommune.

Det på trods af at Trine Ødemotland oplyser, at hun aldrig har haft en sag med eller mod Hjørring Kommune ud over et enkelt møde, som fandt sted vinteren 2017 på vegne af en klient.

Læs også : Borgmester førte an under våd middag : Spiste og drak for 18.000 kroner på sea food-restaurant

Overfor Journalista.dk oplyser Hjørring Kommune i en email, at man ikke har nogle kommentarer til, hvorfor der skete overvågning af Trine Ødemotlands Facebook-profil – og med hvilket lovgrundlag, dette skete.

Fra Advokatfirmaet HjulmandKaptain lyder det, at man afventer torsdagens retssag i København.

Del artiklen her:
6 Comments

  1. Håber han får hans ubetinget fængselsstraf. Den borgemester er IKKE fin i kanterne. Man kan desværre kun se folk til tænderne. Arne Boelt er TANDLØS.

    • Han blev helt forkert frifundet for denne svinestreg, men man hytter jo sine egne som sædvanligt

  2. Ja, det er til at græde over, men det fortæller at alt om Socialdemokratiets ‘rummelighed’ at det kan tælle en mand som Arne Boelt, i sine rækker.

  3. Man kan nu også få gennemgået sin FB-profil. Jeg sidder i byrådet, og kom.dir. har gennemgået min FB-profil i tidsrummet 010118 -ca.010319.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*