Borgmester uddelte musikpris – hvilket kostede Odenses skatteborgere flere hundrede tusinde kroner

Pressefoto af Odense Kommunes borgmester Peter Rahbæk Juel
Del artiklen her:

I Odense bruger man i disse år store beløb på branding. Det er også tilfældet i forbindelse med uddelingen af den årlige Gaffa-pris, som de fynske skatteydere i dén grad må siges at støtte.

Odense Kommune Gaffa Prisen

– Alle andre store begivenheder klumper sig sammen i København, og vi synes, det er nydeligt at bevæge sig ind i landet. Det afspejler også artisterne, som jo kommer fra hele landet. På den måde bliver Odense det naturlige midtpunkt.

Sådan lød det fra Robert Borges, direktør hos musikmagasinet Gaffa, da han overfor TV2 Fyn tidligere på vinteren forklarede, hvorfor den årlige Gaffa-pris igen skulle uddeles i den fynske hovedstad. Til samme medie kunne Sara Ekknud, kulturchef for Odeon hvor prisuddelingen fandt sted, samtidig fortælle, at man var stolt over Gaffas valg af Odeon som venue for prisuddelingen.

Læs også : Odense Kommune fylder OBs tribuner med tusindvis af embedsmænd – via sponsoraftale til millioner

Men hvad hverken Gaffa eller Odeon kom ind på var, at der formentligt var en særdeles kontant årsag til, hvorfor musikmagasinet havde valgt den fynske kongrescenter til sin prisuddeling.

For aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Odense Kommune viser nemlig, at det i høj grad var skatteyderne der betalte gildet, da Gaffa drog til Fyn.

Aftaler indgået i forbindelse med uddeling af Gaffa Prisen i Odense

 

Gaffa-chef : Hypotetisk spørgsmål

Således viser de fremsendte bilag til Journalista.dk, at de fynske skatteydere årligt betaler et kontant tilskud på 300.000 kroner. Hertil kommer så de 155.000 kroner, som Odense Kommune betaler direkte til Odeon, for at Gaffa kan afholde sin årlige prisuddeling – således at skatteydernes udgifter for awardshowet nærmer sig den halve million.

Det helt store trækplaster for kommunen i den indgåede aftale med Gaffa er, at Odenses borgmester skal uddele en af showets forskellige priser. Samtidig tilbydes Odense omtale i forbindelse med, at det i forbindelse med ved tv-dækningen nævnes, hvor prisuddelingen finder sted.

Læs også : Odense Kommunes advokatregninger for Tinderbox-festivalen : 1.686.750 kroner

Om de 455.000 skattekroner var afgørende for at Gaffa-prisen blev uddelt i Odense, oplyser Gaffas direktør, Robert Borges, i en email til Journalista.dk, er et hypotetisk spørgsmål. Samtidig skriver han, at man fik støtten tilbudt, hvilket man accepterede. Han har dog overfor Journalista.dk ikke ønsket at oplyse, hvorvidt det var Gaffa der henvendte sig til fynboerne, eller om tilbuddet kom uopfordret fra Odense Kommune. Fra Sara Ekklud lyder det overfor Journalista.dk, at man ikke har nogle kommentarer til den kommunale støtte til Gaffas arrangement.

Læs også : Tinderbox-festival på skatteydernes regning : Odense Kommune køber billetter for 450.000 kroner

Aftalen mellem Odense Kommune og Gaffa løber i endnu et år, hvorfor skatteydernes samlede omkostninger for prisuddelingen, ender med at stå i størrelsesordenen 1.500.000 kroner.

Sponsoraftale mellem Odense Kommune og Gaffa Prisen

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*