Odense Kommunes advokatregninger for Tinderbox-festivalen : 1.686.750 kroner

Del artiklen her:

Odense Kommune har juridiske udfordringer i forbindelse med Tinderbox. Hvor store fremgår af regninger, som er blevet afsendt af først og fremmest et københavnsk advokatfirma.

– Man har lavet en klausul i kontrakten som siger, at man i videst mulige udstrækning fra festivalselskabets side skal gøre brug af lokale til at levere forskellige ydelser. Generelt set er sådan en køb lokal-klausul gift for EU.

Sådan lød det fra Karsten Naundrup Olesen, juraprofessor ved Københavns Universitet, overfor TV2Fyn, da han blev bedt om at kommentere på den aftale, som Odense Kommune havde indgået med selskabet bag Tinderbox-festivalen. En aftale der sikrer festivalarrangøren 23.400.000 kommunale kroner over 4 år, hvilket dog langt fra er de eneste udgifter, som de fynske skatteydere har betalt til den kontroversielle festival. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk efter et langvarigt forløb har opnået hos Odense Kommune.

Blandt andet er Odenses indbyggere blevet pålagt at betale 1.686.750 kroner alene i advokatregninger, så Odense Kommune har kunnet tage kampen op i den klagesag, som verserer om millionstøttens lovlighed.

 

Kræver køb lokalt af Tinderbox – bruger selv københavnsk advokatfirma

Et af de væsentligste stridspunkter er kravet om, at Tinderbox-festivalen i videst mulige omgang skal gøre brug af lokal arbejdskraft – i modsat fald vil tilskuddet fra Odense Kommune ikke komme til udbetaling. Et krav der kan være i strid med EU-retten, fordi den opstiller begrænsninger overfor udelukkelsen af leverandører fra andre EU-lande.

Nærhedsprincippet har dog ikke gjaldt Odense Kommune selv, når det har handlet om at udpege juridiske rådgivere i spørgsmålet om Tinderbox-støtten. Således er 1.580.500 kroner ud af det samlede forbrug på 1.686.750 kroner gået til det Hellerup-baserede advokatfirma Horten, som indenfor et år sendte i alt 9 fakturaer til Odense Kommune. Den største på 625.000 kroner var dateret den 16. oktober 2014, mens Horten afsluttede sin rådgivning med en regning på 58.250 kroner den 15. oktober 2015.

De resterende 106.250 kroner gik til Focus Advokaterne, som ud over Odense også har kontorer i Kolding og Hamborg.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*