Rane Willerslev fejret med maner : 400 gæster inviteret til velkomstreception – på skatteydernes regning

Del artiklen her:

Der blev dækket stort op, da Rane Willerslev startede i jobbet som direktør for Nationalmuseet. Forbruget af store og dyre receptioner på det økonomisk udfordrede museum, har dog ikke kun været forbeholdt nyansættelser, men også når nye udstillinger har skullet fejres.

Nationalmuseet Rane Willerslev

– Jeg er rigtig ked af denne situation, og jeg er personligt meget berørt af udsigten til at skulle tage afsked med gode kolleger. Vores økonomi er presset, især af to procent-besparelserne, og jeg har brugt enhver anledning til at forsøge at råbe politikerne op. Men der er desværre ingen tegn på, at nedskæringerne bliver taget af plakaten.

Sådan lød det i en pressemeddelelse fra Rane Willerslev, direktør for Nationalmuseet, i slutningen af juni i forbindelse med, at man fra museets side offentliggjorde store besparelser. I alt skulle Rane Willerslev finde besparelser for i runde tal 30 millioner kroner, hvilket i høj grad ville komme til at gå ud over medarbejderantallet.

Læs også : Nationalmuseet forgyldte pensionsmoden direktør – og har også sikret efterfølgeren et gyldent håndtryk

Det i forlængelse af, at der ikke tidligere synes at have været nogle smalle steder, når det eksempelvis har drejet sig om at fejre Rane Willerslev selv. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Nationalmuseet, har skatteyderne indenfor de seneste år i flere omgange været pålagt at betale for store receptioner.

Udgifter i forbindelse med Rane Willerslevs tiltrædelsesreception på Nationalmuseet

 

Museum med tradition for store receptioner

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, deltog der 400 i velkomstreceptionen for Rane Willerslev. En sammenkomst der blev afholdt i august 2017, hvilket i alt medførte en regning til skatteyderne på 99.767 kroner.

Læs også : Nationalmuseet brændte kvart million af på ubrugeligt logo

For det beløb var der blandt andet luft i budgettet til, at der kunne indkøbes 100 forskellige flasker vin, ligesom de fremmødte gæster også spiste 200 poser chips til 25 kroner stykket. Samtidig spillede det også ind på udgifterne, at der var hyret tjenere ind, for at sikre den bedst mulige servicering til Rane Willerslev og hans gæster.

Læs også : Receptioner, hotelophold, festmiddag og busser i rutefart : Regionsråd fejrede sig selv – og hinanden – for 200.000 kroner

Den store velkomstreception for Nationalmuseets direktør, har dog langt fra været enestående på det ellers ifølge eget udsagn økonomisk udfordrede museum. Således fremgår det af andre aktindsigter udleveret fra Nationalmuseet til Journalista.dk, at der også var godt fyldt op i 2015 i forbindelse med en udstilling, der fejrede et jubilæum for De Hvide Busser.

Her lagde 600 vejen forbi museet til en reception, hvilket endte med at stå skatteyderne i 99.825 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*