Borgmester anbefalede via eBoks konkurrent på bekostning af lille lokalt firma : Nægter at svare på lokal forretningsdrivendes nødråb

Foto : Søren Bøgvad
Del artiklen her:

Tidligere på måneden udsendte Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen, via eBoks en opfordring til, at Lollands indbyggere køber deres internet hos Fibia. Omvendt ønsker han ikke at forholde sig til, hvilke konsekvenser det kan få for små lokale internetudbydere.

Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen

– Dette brev er en servicemeddelelse fra Lolland Kommune med en opfordring til at støtte etableringen af højhastighedsinternet i og omkring Rødby/Holeby. Interessen for fibernettet undersøges lige nu i området, men bliver kun en realitet, hvis den lokale opbakning er stor nok. Derfor er det vigtigt, at du som borger tager stilling til om du/I ønsker at fremtidssikre dit område, bolig, og din internetforbindelse. Hvis ikke der er tilstrækkeligt opbakning sender Fibia gravemaskinerne videre til nye områder på Lolland.

Læs også : Borgmester til angreb på lille forretningsdrivende : Udsender spammails via eBoks – til fordel for gigantisk konkurrent

Sådan lød indledningen på det brev, som Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen, tidligere på måneden udsendte til store dele af øen via eBoks. Et brev der samtidig indeholdt et direkte link til, at modtagerne kunne gå ind på Fibias hjemmeside, for her at købe eller orientere sig om selskabets produkter.

Brev i eBoks fra Holger Schou Rasmussen

 

Kommune har meldt sig selv til Forbrugerombudsmanden

En fremgangsmåde som en af udbyderne af internet på Lolland, Søren Bøgvad der driver selskaberne SB Service og Lollands.net, overfor Journalista.dk blandt andet har beskrevet på denne måde :

– Jeg blev sur, skuffet og ked af det, at kommunens side favoriserer, når kæmpe store Fibia kommer ind i området. Så vil man gøre alt, og springer for dem. Så bruger man for øvrigt eBoks, som jeg ikke synes skal bruges til reklame, for det har man mulighed for alle mulige andre steder.

Borgmesterens reklamering for den langt større konkurrent Fibia er dog langt fra noget, som han finder anledning til at undskylde for. Det på trods af at Søren Bøgvad mener, at den politiske indblanding kan få meget store konsekvenser for hans virksomhed, da den risikere at miste mange kunder i sommerhusområderne, som er en væsentlig del af kundegrundlaget.

Læs også : Ikke helt på røven alligevel : Lolland Kommune brænder 120.000 kroner af på Hollands-rejse

Således skriver Holger Schou Rasmussen via sin juridiske afdeling blandt andet til Journalista.dk :

– I spørgsmålet om forbedring af dataforbindelserne og udbredning af hurtigt internet i Lolland Kommune, har prioriteringen igennem de sidste år dog været klar. Det bakker vi fuldtonet op om med de ressourcer, som vi har til rådighed, og uanset selskab.

På trods af flere rykkere har Holger Schou Rasmussen ikke ønsket at forholde sig til, hvilke konsekvenser hans opbakning til Fibias projekt kan få for virksomheder som SB Service og Lollands.net.

Læs også : Snapsefesten fortsætter i Guldborgsund – som nægter at fortælle hvem der deltog i festlighederne

Omvendt har han efter Journalista.dks henvendelser selv valgt at kontakte Forbrugerombudsmanden, for at få ham til at vurdere lovligheden af det rundsendte brev, som teleanalytiker John Strand blandt andet har omtalt som spammail og misbrug af eBokssystemet.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*