Borgmester til angreb på lille forretningsdrivende : Udsender spammails via eBoks – til fordel for gigantisk konkurrent

Del artiklen her:

En grundsætning indenfor kommunalretten er, at alle skal behandles lige – og at man som kommune ikke må anbefale ét firma på bekostning af andre. Men det er lige præcis, hvad Lolland Kommunes borgmester har gjort i forbindelse med fibernet.

Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen

– Dette brev er en servicemeddelelse fra Lolland Kommune med en opfordring til at støtte etableringen af højhastighedsinternet i og omkring Rødby/Holeby. Interessen for fibernettet undersøges lige nu i området, men bliver kun en realitet, hvis den lokale opbakning er stor nok. Derfor er det vigtigt, at du som borger tager stilling til om du/I ønsker at fremtidssikre dit område, bolig, og din internetforbindelse. Hvis ikke der er tilstrækkeligt opbakning sender Fibia gravemaskinerne videre til nye områder på Lolland.

Sådan lyder indledningen på det brev, som Lollands borgmester, socialdemokraten Holger Schou Rasmussen, via eBoks udsendte tidligere på måneden til indbyggerne i først og fremmest de lollandske byer Rødby og Holeby. Et brev der samtidig indeholdt et direkte link til firmaet Fibias hjemmeside, som modtagerne kunne klikke på, så de på den måde kunne købe selskabets produkter.

Dermed kom man fra borgmesterens side også reelt med en opfordring, til at vælge lokale udbydere fra. For der findes nemlig allerede firmaer, som sælger internet på Lolland.

Brev i eBoks fra Holger Schou Rasmussen

 

Lille internetudbyder : Et direkte angreb på min virksomhed

Det drejer sig blandt andet om firmaet SB Service og dets internetafdeling Lollands.net, som begge drives af Søren Bøgvad og har en håndfuld medarbejdere. Det i modsætning til Fibia, der i høj grad ejes af SEAS-NVE, der har mellem 500 og 600 ansatte.

Læs også : Ikke helt på røven alligevel : Lolland Kommune brænder 120.000 kroner af på Hollands-rejse

Til Journalista.dk fortæller Søren Bøgvad, at der er tale om en direkte konkurrent til hans lille firma, fordi begge virksomheder leverer internetforbindelser :

– Jeg blev sur, skuffet og ked af det, at kommunens side favoriserer, når kæmpe store Fibia kommer ind i området. Så vil man gøre alt, og springer for dem. Så bruger man for øvrigt eBoks, som jeg ikke synes skal bruges til reklame, for det har man mulighed for alle mulige andre steder.

Læs også : Snapsefesten fortsætter i Guldborgsund – som nægter at fortælle hvem der deltog i festlighederne

Ifølge Søren Bøgvad, kan borgmesterens opfordringer til at vælge Fibia få stor negativ betydning :

– Konsekvensen af det her kan blive, at hvis man siger ja i byområderne, så får flere antennelaug store problemer. Hvis der kommer fiberbredbånd så tror jeg, at antennelaugene er færdige. Ser vi på os, så giver det meget store problemer, at man har udsendt det her brev i sommerhusområder, som er vigtige for os. Vi sælger nemlig internet på den måde, at når man benytter sit sommerhus, så har man internet. Når vi så når frem til oktober og afslutningen på sæsonen, så lukker man for internettet, og der betales ikke noget, indtil at der åbnes igen.

Teleanalytiker : Hamrende ulovligt

Spørger man teleanalytiker John Strand, er Holger Schou Rasmussens fremgangsmåde mere end problematisk :

– Det er jo ikke borgmesteren, der skal bruge skatteydernes penge på at stimulere konkurrencen. Det er heller ikke en borgmesters opgave at give én leverandør nogle fordele, som andre ikke får. Det er jo fuldstændigt absurd, for hvis jeg var ansat i en virksomhed der fik den her behandling af min kommune, så ville jeg da blive rasende. I det hele taget er det mærkværdigt, for der er masser af bredbånd på Lolland og det er kommet i stand uden, at kommunen har begået ulovligheder og blandt andet set stort på dørsalgsloven og en masse andre regler.

Læs også : Alternativ finansiering af DM i Landevejscykling : Kommune betaler lokal klub for at arrangere DM-løb – som så betaler cykelunion for at få lov til at være arrangører

Ifølge John Strand består lovovertrædelserne først og fremmest i, at en kommune ikke må markedsføre forskellige firmaer – ligesom han også anser fremgangsmåden som udsendelse af spammail.

Det fremgår blandt af en tilsynssag tilbage fra 2006, hvor den daværende Glamsbjerg Kommune brugte sin hjemmeside, til at reklamere for de private virksomheder Energi Fyn og Dansk Bredbånd. En fremgangsmåde der blev kendt ulovlig, da en kommune ikke må reklamere for bestemte virksomheder eller deres produkter.

På Journalista.dk arbejder vi på at få en udtalelse fra Lolland Kommune.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*