Ekstremt vellønnede skolelærere : Rektor på gymnasium i samme lønklasse som undervisningsministeren

Del artiklen her:

Spørger man fagbevægelsen, er lønnen på det offentlige arbejdsmarked ikke fulgt med det private. Det sker på trods af, at statslige uddannelsesinstitutioner som Sorø Akademi er særdeles rundhåndede med lønningerne til sine topfolk.

Sorø Akademi

– Vi er det lokale gymnasium for Sorø by og opland og så har vi en velfungerende kostskoleafdeling, der har danske elever fra hele verden og udgør en fjerdedel af skolens samlede elevtal på 560. I vores flotte historiske rammer og moderne naturvidenskabelige faciliteter kan du få opdateret viden og et højt fagligt niveau. Sorø Akademis Skole er et alment gymnasium (STX) som efter et tre-årigt forløb fører til studentereksamen.

På blandt andet denne måde omtaler Sorø Akademi sig selv på sin hjemmeside, hvor skolen desuden slår fast, at man har fokus på det faglige indhold. Det samtidig med at man som et særsyn i Danmark, tilbyder elever at bo på skolen, da man råber over en kostskole.

Læs også : Ringkøbing-Skjern ansatte ny kommunaldirektør – som steg 445.000 kroner i løn i forhold til forgængeren

Men på Sorø Akademi er fokus dog ikke kun på det faglige, for det er også stedet, hvor topledelsen hver måned kan sætte store beløb ind på lønkontoen. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Sorø Akademi.

Udtalelse fra Sorø Akademi om ledelsens lønniveau

 

Rektor på gymnasieskole med løn langt over millionen

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista..dk, er det en særdeles god forretning at være ansat på det sjællandske akademi. Ikke kun for rektoren men også for stedfortræderen, hvis lønninger i dén grad nærmer sig det, som betales til henholdsvis undervisningsministeren og medlemmer af Folketinget.

Læs også : Kommunaldirektør forlod frivilligt sit job – og sikrede sig over en halv million i fratrædelsesgodtgørelse

Det skyldes at Sorø Akademis rektor i 2017 havde en grundløn på 874.878 kroner, hvortil kom arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger på 147.206 kroner. Oven i blev udbetalt en ikke nærmere defineret bonus på 83.000 kroner, således at den samlede indtjening i 2017 løb op i 1.105.084 kroner. Eller hvad der blot svarer til en smule under, hvad undervisningsministeren, der er den øverste politiske chef for Sorø Akademis rektor, sikrede sig dette år.

Læs også : Fynsk kommunaldirektør scorer bonus på 570.000 kroner – for at fortsætte i sit eget job

Heller ikke Sorø Akademis vicedirektør gik tomhændet hjem fra arbejde i 2017, da der inklusiv en bonus på 37.500 kroner og arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger på 110.870 kroner i alt stod 864.704 kroner på lønsedlen dette år. Eller hvad der meget godt svarer til, hvad et Folketingsmedlem aflønnes med i løbet af et helt år.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*