Danmarks Radio fyrede 9 chefer – som alligevel fortsætter i deres egne stillinger

Del artiklen her:

Ifølge Danmarks Radio blev en lang række chefer fyret, da man var igennem efterårets store nedskæringer. Alligevel er mange af dem stadig ansat på det statslige medie – med præcis samme stillingsbetegnelser.

Danmarks Radio

– Baggrunden er både de nødvendige besparelser og at sikre, at DR kan sætte endnu mere tryk på den digitale omstilling. På indholdssiden vil vi satse endnu mere end hidtil på vores styrkepositioner. Det er alt i alt relativt drastiske forandringer, men jeg tror på, at det er de rette.

Sådan lød det fra Danmarks Radios genereldirektør, Maria Rørbye Rønn, da hun overfor DR.dk i midten af september fortalte om de nedskæringer, som statsmediet stod foran gennemførslen af. Nedskæringer der ikke kun ville komme til at gå ud over programdelen på det statslige medie, men også en væsentlig del af cheflaget. Således oplyste Maria Rørbye Rønn samtidig til DR.dk, at 25 chefer ikke længere skulle være ansat, fordi deres stillinger ville blive sparet væk.

Læs også : Mangemillionær på frivillig fratrædelsesaftale : DR-direktør scorer millioner i afskedsgave

Men som det fremgår af aktindsigter opnået hos Journalista.dk, er det dog et meget åbent spørgsmål, om det rent faktisk var tilfældet. Således synes der for en række chefers vedkommende i stedet at være tale om, at de er fortsat som om intet er hændt.

Del af DRs oversigt over afskedigede chefer

 

Ingen af de fyrede har fået nye stillingsbetegnelser

Ifølge de fremsendte bilag fra Danmarks Radio til Journalista.dk, har der dog langt fra været tale om, at der er sket nedlæggelse af alle 25 chefstillinger. I stedet har der været tale om, at 9 af cheferne er fortsat i andre stillinger hos Danmarks Radio.

Læs også : Fyret for at være overflødig : DR-direktør scorer alligevel 1.863.808 kroner i afskedsgave

Det drejer sig om dokumentarchef Steen Jensen, redaktionschef Bettina Hjortgård Skriver, musikchef Lars Trillingsgaard, chefkonsulent Søren Therkelsen, porteføjechef Astrid Bernitt-Wolff, underholdningschef Jan Lagermand Lundme, planredaktør Rune Thorkild Kirkema Sørensen, chef for kreativ produktion Søren Lindhardt og redaktionschef Anders R. Hvass.

Overfor Journalista.dk oplyser DRs juridiske afdeling, DR Jura, at alle medarbejdere er blevet ansat i andre stillinger hos statsmediet. Men hvilke stillinger medarbejderne i stedet er tildelt, kan man ikke umiddelbart svare på – hvilket eksempelvis er tilfældet for den mangeårige underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

Læs også : Studerende i kløerne på DRs licensfolk : De er ligeglade med hvad jeg siger til dem

Det åbne spørgsmål er dog, om medarbejderne reelt er blevet fyret. For når man slår dem op på DRs hjemmeside under funktionen ”Find medarbejder”, har de alle samme stillingsbetegnelse flere måneder efter, at de ellers skulle have været overflyttet i forbindelse med fyringerne.

Opslag over de fyrede medarbejderes stillingsbetegnelser

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Tjek lige om de sølle stakler, foruden et nyt job i DR på de samme betingelser, ikke også hver især har fået et gyldent håndtryk på et par millioner plus gratis krisehjælp ad libitum, som et beskedent plaster på såret.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*