Mangemillionær på frivillig fratrædelsesaftale : DR-direktør scorer millioner i afskedsgave

Del artiklen her:

Hos Danmarks Radio forbereder de for øjeblikket en større afskedigelsesrunde, efter at man i første omgang har taget afsked med et par af sine chefer på frivillig basis. Det har været en dyr omgang for licensbetalerne.

Danmarks Radio Tine Smedegaard Andersen

800 millioner kroner.

Så meget skal DR sparer de kommende år i forbindelse med den såkaldte public service-aftale, der blev indgået i sensommeren. En aftale der blandt andet betyder, at det statslige mediehus må sige farvel til muligheden for selv at tvangsinddrive sine egne indtægter, da licenssystemet erstattes med betaling over skatten.

Læs også : Ydmygelse af Danmarks Radios nyhedsdirektør : Fik inddraget sine daglige gratis flyrejser – og måtte nøjes med toget og bilen

Den markante nedskæring i budgettet hos Danmarks Radio betyder, at man ser sig nødsaget til at skille sig af med 400-500 medarbejdere. Hvilket man i første omgang har forsøgt at gøre, ved at indgå frivillige aftaler med ansatte på direktør- og chefniveau. På den måde undgår Danmarks Radio at fyre medarbejdere, således at der efterfølgende skal uddeles færre egentligt fyresedler.

Men den slags frivillige aftaler er langt fra billige for licensbetalerne, hvilket fremgår af aktindsigter Journalista.dk har opnået hos Danmarks.

Udtalelse fra Danmarks Radio om fratrædelsesaftalen indgået med Tine Smedegaard Andersen

 

Direktør sikrede sig 18 måneders løn – plus det løse

Det fremgår blandt andet af den fratrædelsesaftale, som man fra Danmarks Radios side har indgået med Tine Smedegaard Andersen. Indtil den 18. september i år havde hun rang af direktør hos DR, indtil hun indgik en frivillig aftale om at fratræde sin stilling hos statsmediet.

Læs også : Samba og Copacabana : Danmarks Radios nyhedsdirektør på eksotisk smuttur til Rio

I en email til Journalista.dk oplyser DR Jura, der udgør den juridiske afdeling hos Danmarks Radio, at Tine Smedegaard Andersen får 18 måneders løn plus hjælp til efteruddannelse med sig fra det statslige medie :

– I henhold til ansættelseskontrakten modtager hun løn i sin 12 måneders opsigelsesperiode. Hvis/når der opnås passende anden stilling i opsigelsesperioden, gælder funktionærlovens regler for modregning. I henhold til ansættelseskontrakten modtager Tine Smedegaard Andersen en godtgørelse svarende til 6 måneders løn. Der ud derudover aftalt mulighed for outplacement-/uddannelsesforløb på op til 45.000 kroner.

Læs også : Danmarks Radio amok i taxaer : 30.000.000 kroner brændt af på 5 år

Inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger viser andre aktindsigter opnået af Journalista.dk, at Tine Smedegaard Andersens månedsløn de seneste år, har ligget på omkring 144.284 kroner. Derfor kan hun således se frem til at modtage 2.597.115 kroner fra Danmarks Radio i forbindelse med sin afskedigelse, hvortil så kommer 45.000 kroner til først og fremmest efteruddannelse.

Således må licensbetalerne i alt af med 2.642.115 kroner til Tine Smedegaard Andersen i forbindelse med hendes afsked med DR Byen.

 

 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*