Ydmygelse af Danmarks Radios nyhedsdirektør : Fik inddraget sine daglige gratis flyrejser – og måtte nøjes med toget og bilen

Del artiklen her:

I en årrække tog Danmarks Radios nu tidligere nyhedsdirektør Ulrik Haagerup på licensbetalernes regning flyet, når han skulle mellem hjemmet i Ry ved Skanderborg og kontoret i København. Men det var dog ikke tilfældet under hans sidste tid hos statsmediet, da Danmarks Radio holdt op med at betale hans ekstravagante pendlerordning.

Ulrik Haagerup Danmarks Radio

– Vi skal give vores medarbejdere og chefer en rimelig løn, der skal stå mål med den stilling, man har. Ulrik Haagerups samlede aftale med løn og transport er rimelig i forhold til den stilling og med det ansvar, han har. Den er godkendt af den tidligere ledelse og af DR’s bestyrelse.

Sådan lød det tilbage i 2014 fra Danmarks Radios generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, overfor Ekstra Bladet i forbindelse med en opgørelse over, at det havde kostet licensbetalerne i omegnen af 600.000 kroner, at det statslige medies daværende nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, kunne flyve på arbejde. I modsætning til traditionelle ansættelsesforhold var det således arbejdsgiveren, der betalte for, at Ulrik Haagerup kunne passe sit job i København – og ikke hans egen opgave at arrangere og betale for at komme på arbejde.

Læs også : Ubegrænset flyvning, hotelovernatninger og taxaer : DR-chef pendler for 255.223 kroner om året – på din regning

Aktindsigter opnået af Journalista.dk har dog fastslået, at udgifterne til Ulrik Haagerups meget iøjnefaldende pendlerordning, er steget indenfor de seneste år. Således udgjorde de i 2016 i størrelsesordenen en kvart million kroner om året, fordi Haagerup var indehaver af et meget specielt årskort til SAS, som gav ham fri adgang til flyvninger mellem København og jyske lufthavne – og samtidig gratis parkering.

Danmarks Radios udgifter til indenrigsflyvning for Ulrik Haagerup i 2017

 

Faste ugentlige flyvninger indskrænket til stort set ingen

Ulrik Haagerup fratrådte sin stilling som nyhedsdirektør hos Danmarks Radio sensommeren 2017, for i stedet at blive leder af det nystiftede Constructive Institute. En erhvervsdrivende fond der i første omgang blev markedsført som et institut, der hørte under Aarhus Universitet. Men som Journalista.dk kunne afslører i 2017, var det langt fra tilfældet, for Ulrik Haagerups institut havde reelt kun lejet sig ind i kontorer på Aarhus Universitet.

Læs også : Ulrik Haagerups 4 stjernede pendlerliv – betalt over licensen

I den sidste periode Ulrik Haagerup var ansat på Danmarks Radio viser aktindsigter opnået af Journalista.dk, at hans specielle pendlerordning i dén grad blev indskrænket. Således viser de fremsendte bilag fra Danmarks Radio, at Ulrik Haagerup i 2017 ikke fløj på arbejde mere end et par gange, ligesom hotelovernatningerne i København blev indskrænket til et minimum. Samtidig måtte han også vinke farvel til de parkeringspladser, han frit havde brugt i forskellige jyske lufthavne.

Læs også : Taxakongen fra Ry : Haagerup snupper altid hyrevognen

Hvordan Ulrik Haagerup så kom på arbejde nu hvor licensyderne ikke længere stod klar med gratis flyrejser, har man fra Danmarks Radios side ikke oplyst. Men formodning må være, at han i stedet har været nødt til at gøre som traditionelle lønmodtagere og eksempelvis tage toget eller bilen, når han har skullet mellem hjemmet i Ry ved Skanderborg og kontoret i DR Byen.

Ulrik Haagerup er ikke vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.

Regninger til Danmarks Radio for Ulrik Haagerups brug af hoteller i København i 2017

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*