Advokatfirma bag skandalerapport har fundet sin guldårer : Scorer faste millionordrer fra Københavns Kommune

Del artiklen her:

Horten står bag en af de seneste års mest udskældte advokatundersøgelser, efter at Københavns Kommune afviste dets gennemgang af forhold omkring habilitet for Anna Mee Allerslev. Men det er blot en lille del af de mange ordre, som advokaterne fast får fra hovedstadskommunen.

Anna Mee Allerslev Københavns Kommune

De havde et venskabeligt forhold, men ikke på et niveau, der gjorde hende til inhabil. Sådan lød en del af konklusionen i den advokatundersøgelse, der tidligere på året blev udført af Advokatfirmaet Horten. Det i forhold til om Anna Mee Allerslevs forbindelse til selskabet Øens Murerfirma var så tæt, at hun ikke som borgmester burde have truffet beslutninger i forhold til aftalerne indgået mellem kommunen og virksomheden.

Efterfølgende gjorde nye afsløringer dog, at Hortens rapport reelt blev underkendt af Københavns Kommune. Men i stedet for at sætte et nyt advokatfirma på opgaven, blev det igen Horten der skulle undersøge, hvorvidt den nu afgåede radikale politikers forbindelse til Øens Murerfirma alligevel havde været så tæt, at der forelå inhabilitet.

Læs også : Afsløring : Anna Mee fik kæmpe rabat af Københavns Kommune på leje af rådhus til sit bryllup

Rapporter af den type er uanset kvaliteten, langt fra en billig oplevelse for skatteyderne. Således måtte de ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Københavns Kommune betale 81.250 kroner for undersøgelsen, der efterfølgende af kommunen blev anset for utilstrækkelig.

Faktura fra Horten for at vurdere Anna Mee Allerslevs habilitet

 

Kommune vigtig kunde for advokatfirma

For Horten må man dog ikke håbe, at problemerne med rapporten om Anna Mee Allerslevs habilitet betyder, at Københavns Kommune begynder at kigge sig om efter andre juridiske leverandører. For som andre aktindsigter opnået af Journalista.dk hos kommunen viser, så er den en af Hortens absolut største kunder.

Læs også : Kommunens bryllupsgave til Anna Mee : 24 embedsmænd og akademisk bryllupsplanlægger stod på pinde for borgmesteren – gratis

Således fastslår bilagene, at Horten i perioden mellem 2013 og 2017 har sikret sig 73.487.991 kroner fra Københavns Kommune. Eller hvad der svarer til, at firmaet i denne periode i gennemsnit tjente 14.697.598 kroner om året på Københavns Kommune alene. Et beløb der klart overstiger det samlede resultat, som advokatfirmaet har haft de seneste 5 år. Således viser Hortens seneste offentliggjorte regnskaber, at firmaet eksempelvis kom ud af regnskabsåret 2015 med et overskud på 8.4 millioner kroner, mens det i 2016 kunne fremvise et overskud på lidt over 6 millioner kroner.

Læs også : Brylluppet var billigt, men lejligheden dyr – Anna Mee Allerslev belåner herskabslejlighed på 236 kvadratmeter helt op til skorstenen

Hvilke opgaver som Horten igennem de 5 seneste år har løst for Københavns Kommune, fremgår ikke direkte af de fremsendte oversigter. Udgangspunktet synes dog at være, hvad man kunne kalde for et bredt udsnit af juridiske opgaver.

Opgørelse fra Københavns Kommune over udgifter til Horten Advokatfirma igennem de 5 seneste år

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*