Mens 2% af indbyggerne er hjemløse : Grønlands regeringschef brænder 90.000 kroner af på flybilletter til Kina

Del artiklen her:

Grønland slås med meget store sociale problemer. Men det er langt fra til at se, når regeringschefen Kim Kielsen fra det socialistiske Siumut-parti rejser udenlands.

– Det store antal hjemløse betyder, at Naalakkersuisut (den grønlandske regering, red.) sammen med kommunerne, NGO’er, forskere med flere vil vi drøfte, hvilke tiltag målrettet socialt udsatte voksne, er brug for, for at forebygge hjemløshed

Sådan lød det i slutningen af november i et skriftligt svar fra den grønlandske socialminister, Sara Olsvig, overfor et medlem af det grønlandske parlament, Inatsisartut, Aaja Chemnitz Larsen. Det i forbindelse med en undersøgelse der havde fastslået, at antallet af hjemløse i Grønland udgjorde 878, eller hvad der i runde tal svarer til 2% af den grønlandske befolkning.

Læs også : Opfandt doktorgrad og lektortitel – og scorede millionkontrakt med Selvstyret

Men mens Grønlands fattigste indbyggere slås med at få tag over hovedet i et af verdens absolut koldeste lande, er der helt andre boller på suppen for den grønlandske elite. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Grønlands Selvstyre.

Herunder i udgifter, som knyttede sig til en rejse, Kim Kielsen foretog sammen med sine nærmeste embedsmænd til Kina i oktober 2017.

Regninger for indkøbte flybilletter til Kim Kielsen i forbindelse med Kina-rejse efteråret 2017

 

Embedsmænd med for halv pris

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, havde Kim Kielsen fra det regeringsbærende Siumut-parti, selskab på rejsen af to embedsmænd. Derfor skulle de lige som ham flyve først fra den grønlandske hovedstad Nuuk til København, for herfra at rejse videre til Beijing i Kina – og efterfølgende retur samme vej.

Læs også : Selvstyret betalte for samtalebog med Lars-Emil Johansen – bevilget af hans egne ansatte

En rejse der langt fra skete på flyenes billigste pladser, for mens Grønlands fattigste indbyggere dagligt må kæmpe for de mest basale fornødenheder, var der anderledes luksus til Kim Kielsen og de medrejsende embedsmænd. Således kostede alene den grønlandske regeringsleders flybilletter fra Nuuk til Beijing og retur 46.762 kroner. Eftersom billetten tur/retur mellem København og Beijing lød på 32.077 kroner, mere end antyder det, at Kim Kielsen også på denne del af rejsen indfandt sig på 1. klasse.

Læs også : Forbrugsfest på public service-station : Millionlønninger hos KNR

Omvendt mente han godt, at der kunne spares på embedsmændenes komfort på Kina-rejsen. Således kunne deres flyrejse gøres for omkring det halve, da skatteyderne i alt måtte af med 93.497 kroner for den lille delegations rejse.

Udgifter til flybilletter til Kim Kielsens embedsmænd

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*