Sygehus spekulerer i løntilskud : Scorer millioner fra én enkelt kommune

Del artiklen her:

Brugen af løntilskud er en milliardindustri. Det skyldes blandt andet at også offentlige arbejdsgivere spekulerer i, på den måde at sikre sig adgang til lavtlønnet eller ligefrem gratis arbejdskraft.

– Med hele to fjerdepladser i den samlede stilling klarer Sygehus Sønderjylland sig rigtig godt i årets kåring af Danmarks Bedste Hospital i Dagens Medicin. Sønderborg og Aabenraa har begge opnået en fjerdeplads i den samlede stilling og står i det hele taget meget lige. Faktisk er det kun et halvt point ud af 100, der skiller de to sønderjyske sygehusmatrikler i den samlede stilling, hvor Sønderborg opnår 93 og Aabenraa 92,5 og begge scorer 96 af 100 mulige point i patienttilfredshed.

På blandt andet denne måde oplyste Sygehus Sønderjylland kort før jul 2017 på sin hjemmeside, at den ifølge en undersøgelse udarbejdet af mediet Dagens Medicin var et af de bedste i Danmark, hvis man så på hvor tilfredse patienterne var.

Læs også : Kommune brugte 644.000 kroner på konsulenter – som målgruppen ignorerede

Men det er dog langt fra alle patienter på det sønderjyske sygehus, som bliver betjent af medarbejdere, hvis aflønning sker på traditionel måde. For Sygehus Sønderjylland har nemlig via tilskud fra andre offentlige myndigheder sikret sig, at man kan opnå billig arbejdskraft. Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, drejer det sig om mange millioner skattekroner.

Det er eksempelvis tilfældet via de overførsler, som Aabenraa Kommune har foretaget de seneste år til sygehuset.

Oversigt over udbetalinger af løntilskud foretaget af Aabenraa Kommune i perioden 2012-2016

 

Markante udbetalinger fra Aabenraa Kommune til andre offentlige organisationer

Således viser fremsendte opgørelser til Journalista.dk, at Aabenraa Kommune specielt i årene 2012 og 2013 dén grad var behjælpelige med løntilskud, når Sygehus Sønderjylland skulle have nedbragt omkostningerne.

Læs også : Hjemmeplejen i Aalborg hyrer konsulentfirma til filmproduktion, feltarbejde og power points – for 488.750 kroner

Derfor modtog Sygehus Sønderjylland også i 2012 2.687.575 kroner i løntilskud, mens det året efter var steget til 2.875.864 kroner. Herefter faldt tildelingerne af løntilskud til sygehuset dog betragteligt, da de i 2014 endte på 1.065.487 kroner fra Aabenraa Kommune, mens der i 2014 ikke blev udbetalt tilskud – og sygehusfolkene i 2016 i alt måtte nøjes med 538 kroner. 2012 var også året, hvor Aabenraa Kommune valgte at støtte Region Syddanmarks sygehus i Aabenraa med 1.011.911 kroner, således at støtten reelt blev overført fra den ene offentlige kasse til den anden.

Læs også : Kommune glemte alt om udbud : Velfærdsfirma scorede millioner

Hvor stort et forbrug af løntilskudskroner til andre offentlige myndigheder Aabenraa Kommune har haft de seneste år, kan eksempelvis også ses ud af den støtte, som er blevet tildelt naboerne i Tønder Kommune. De modtog på denne konto i perioden 2012-2016 1.491.502 kroner, mens Haderslev Kommune kunne sætte 1.483.932 kroner ind på kontoen.

I disse år valgte Aabenraa Kommune også at støtte uddannelsesinstitutioner som EUC Syd med 670.162 kroner, mens University College Syddanmark kunne se 434.663 kroner gå ind.

Oversigt over udbetalinger af løntilskud foretaget af Aabenraa Kommune i perioden 2012-2016

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*