Advokatfirma scorede formue på skandalerapport om Anna Mee Allerslev

Anna Mee Allerslev
Del artiklen her:

Den første rapport var ikke god nok fra Horten Advokatfirma, da den skulle undersøge den afgåede borgmester Anna Mee Allerslevs habilitet i en række iøjnefaldende sager. Alligevel blev det en dyr oplevelse for de københavnske skatteydere, ligesom firmaet fik en ny ordre på en lignende analyse.

Anna Mee Allerslev

– Vi har bedt advokatfirmaet Horten, som er kommunens juridiske rådgiver i sagen, vurdere, om de artikler, der har været fremme i medierne i de seneste dage, indeholder nye oplysninger af betydning for Hortens oprindelige vurdering. Vi vil oversende den nye vurdering til Folketingets Ombudsmand som supplement til den redegørelse, som kommunen fremsendte til ombudsmanden den 22. januar 2018.

Sådan lød det fra det Bjarne Winge, administrerende direktør i Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsforvaltning, overfor BT i begyndelsen af februar i forbindelse med offentliggørelsen af, at der skulle nye undersøgelser til for at fastlægge, hvorvidt den afgåede integrationsborgmester i Københavns Kommune, Anna Mee Allerslev, havde været inhabil i sagsbehandlingen overfor Øens Murerfirma.

Læs også : Afsløring : Anna Mee fik kæmpe rabat af Københavns Kommune på leje af rådhus til sit bryllup

Et firma som ud over at have sikret sig en række kontrakter med Anna Mee Allerslevs forvaltning, også havde udført arbejde på hendes privatbolig.

Faktura fra Horten Advokatfirma til Københavns Kommune for undersøgelse om Anna Mee Allerslevs habilitet

 

Pris for advokatundersøgelse aftalt på forhånd

Uanset de nye afsløringer havde fastslået afgørende huller i Hortens rapport om Anna Mee Allerslev, var det alligevel samme advokatfirma, der igen blev bedt om at vurdere, hvorvidt den radikale politiker havde været inhabilt, når hun og hendes forvaltning havde indgået aftaler med Øens Murerfirma.

Læs også : Kommunens bryllupsgave til Anna Mee : 24 embedsmænd og akademisk bryllupsplanlægger stod på pinde for borgmesteren – gratis

Kommer den nye undersøgelse til at foregå på en lignende måde som den tidligere, vil det langt fra blive en billig oplevelse for skatteyderne. For det fremgår nemlig af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Københavns Kommune, at Advokatfirmaet Horten havde taget sig godt betalt for den efterfølgende underkendte rapport. Således blev de københavnske skatteydere pålagt at betale 81.250 kroner.

Læs også : Brylluppet var billigt, men lejligheden dyr – Anna Mee Allerslev belåner herskabslejlighed på 236 kvadratmeter helt op til skorstenen

Ifølge advokaternes faktura var der tale om, at man allerede på forhånd havde indgået en aftale om, hvad undersøgelsen skulle koste. Derfor var der ikke et behov for, at Horten fremsendte dokumentation for, hvor lang tid undersøgelsen varede.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*