Mens hjemløsheden stiger : Grønlands regeringschef bruger 86.000 kroner på gallafester

Del artiklen her:

Selv om økonomien i dén grad halter for den fattigste del af den grønlandske befolkning, er det tilsyneladende ikke noget, der for alvor går den siddende regeringschef på. Således bruger han gerne store beløb, når det pæne tøj skal findes frem.

– 878.

Så mange personer var ifølge den grønlandske minister for sociale anliggender, Sara Olsvig, hjemløse i slutningen af november 2017. Et tal der fremgik af et skriftligt svar, som hun afgav til sin partifælle Aaja Chemnitz Larsen i forbindelse med et såkaldt §37-spørgsmål. Af svaret fremgik samtidig, at hjemløsheden også var markant i de dele af landet med i omegnen af 55.000 indbyggere, hvor befolkningstætheden var mindst. Således hørte 173 af de hjemløse hjemme i den sydgrønlandske kommune Kujalleq, som har lidt over 7.000 indbyggere.

Læs også : Spahoteller og flyvning på 1. klasse : Grønlandske politikere og embedsmænd brænder 800.000 kroner af på Kina-rejse

Med så store sociale problemer skulle man umiddelbart tro, at alle ressourcer blev reserveret til at skaffe tag over hovedet til indbyggerne i et land, hvis klima om vinteren er et af de absolut hårdeste i verden. Men som aktindsigter opnået af Journalista.dk hos det grønlandske Selvstyre viser, synes det langt fra tilfældet.

Blandt de fremsendte bilag er en rejse, som Kim Kielsen foretog til Danmark i 2015.

Udgifter i forbindelse med Kim Kielsens rejse til gallafester i 2015

 

Frem og tilbage på 1. klasse

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, var han dog langt fra alene på rejsen. Således havde han ikke kun selskab af sin kone, men også en embedsmand. Det for at deltage i gallaarrangementer i forbindelse med, at Dronning Margrethe fyldte 75 år – og indbød til fester i eksempelvis Aarhus. Her var der deltagelse af den grønlandske delegation, hvilket også inkluderede en reception, som blev arrangeret af Jacob Bundsgaard, borgmester i Smilets By.

Læs også : Grønlands ”ambassadør” i USA scorer kæmpeløn på 1.157.002 kroner om året

For at Kim Kielsen sammen med sin kone og medrejsende embedsmand overhovedet kunne komme så langt, var det ikke kun nødvendigt at flyve til Danmark. Det skete også på AirGreenlands udgave af 1. klasse, som kaldes for Nanoq-Class. Et valg der også kunne aflæses på prisen for flyvningerne, der alene stod skatteyderne i 74.585 kroner.

Læs også : Danmarks Radios top langt fra alene : Selv kollegaerne på Grønland scorer millioner

Her ud over kom udgifter til blandt andet hotelværelser og leje af biler på 11.685 kroner, hvorved regningen for deltagelsen i gallafester og receptioner løb op i 86.270 kroner.

Udgifter i forbindelse med Kim Kielsens rejse til gallafester i 2015

 

Invitationer til gallafester i Danmark i 2015

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*