Kommune nyansætter og forfremmer medarbejdere med kæmpe lønforhøjelse uden jobopslag – for ikke at skulle fyre andre embedsmænd

Del artiklen her:

Ifølge Hjørring Kommune var fremgangsmåden nødvendig, fordi man havde drøftet den med faglige organisationer. Forhandlinger som kommunen dog ikke har nogle papirer på.

Hjørring Kommune

– Der er tale om en organisationsændring.

Sådan lyder en del af det svar, som Journalista.dk har modtaget fra Hjørring Kommune i forbindelse med en gennemgang af, hvordan nordjyderne i 2015 ansatte Sine Kjær som sin sekretariatschef. En stilling hun sikrede sig via en forfremmelse, efter at hun oprindeligt var blevet ansat i den nordjyske kommune som fuldmægtig i direktionssekretariatet tilbage i 2007. En forfremmelse der også kunne aflæses på lønkontoen, da aktindsigter fremsendt af Hjørring Kommune til Journalista.dk viser, at hun i 2013 tjente 548.438 kroner, 2014 gik der i alt inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger 593.299 kroner ind på kontoen, mens Sine Kjær i 2015 sikrede sig 654.083 kroner.

Læs også : Skandaleramt borgmester forgylder embedsmænd : Giver millionærer ekstra millioner i bonusser

Efterfølgende kunne det også tydeligt aflæses, at den statskundskabsuddannede embedsmand var steget i graderne, da hun i 2016 og 2017 i alt tjente henholdsvis 717.313 kroner og 732.842 kroner.

Udtalelse fra Hjørring Kommune om ansættelsen af Sine Kjær som sekretariatschef

 

Ukendt antal embedsmænd ansat efter samme fremgangsmåde

En forfremmelse der dog skete uden, at Sine Kjærs nye stilling var blevet slået op. Andre aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Hjørring Kommune fastslår samtidig, at fremgangsmåden med at foretage markante forfremmelser og endda nyansættelser uden jobopslag, langt fra har været enestående.

Læs også : Kommune overvågede advokats private Facebook-profil – med dyr hjælp fra egne advokater

Men hvor mange embedsmænd i den nordjyske kommune, der på den måde har sikret sig et vellønnet job uden konkurrence i form af et jobopslag, er dog et åbent spørgsmål. Fra kommunens side henviser man i en email til Journalista.dk til generelle betragtninger om måden, som Sine Kjær blev ansat på :

Stillingen som sekretariatschef blev oprettet i forbindelse med en organisationsændring, hvor stillingerne blev besat internt efter drøftelse med de faglige organisationer, da det alternativt ville være nødvendigt at afskedige andet personale, hvis stillingen skulle besættes eksternt.

Læs også : Hjørrings borgmester fyrede den af på ikonisk restaurant i Boston : Gav 12.000 kroner i drikkepenge – efter middag i privat værelse

Journalista.dk har efterfølgende forsøgt at få oplyst, hvilke faglige organisationer, kommunen har drøftet ansættelserne med. På samme måde som kommunen også er blevet bedt om at fremsende mødereferater og anden dokumentation for, hvordan forhandlingerne med de faglige organisationer præcist foregik.

Fra Hjørring Kommunes side lyder det dog, at man ikke har sådanne dokumenter liggende.

Udtalelse fra Hjørring Kommune om Sine Kjærs lønforhold

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*