Vred nyhedsdirektør efter at have fået frataget sine daglige licensbetalte flyvninger : Du fatter intet

Del artiklen her:

I en årrække tog Ulrik Haagerup flyet på arbejde, når han skulle fra hjemmet i Jylland og til København. En ordning der ifølge DR blev lukket ned for i 2017, hvilket tydeligvis ikke er noget, som den engang så magtfulde nyhedsdirektør ønsker at tale om.

Ulrik Haagerup Danmarks Radio

– Ulrik Haagerup fløj ikke på arbejde i 2017 på Danmarks Radios regning.

Sådan lyder den korte udgave af den korrespondance, som Journalista.dk har haft med Danmarks Radios juridiske afdeling, DR Jura. Det i forbindelse med aktindsigter opnået i de udgifter, som Ulrik Haagerups pendlen mellem hjemmet i Ry ved Skanderborg og DR Byen i København har kostet licensbetalerne.

Læs også : Ydmygelse af Danmarks Radios nyhedsdirektør : Fik inddraget sine daglige gratis flyrejser – og måtte nøjes med toget og bilen

Udgifter der ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk, tidligere har kostet licensbetalerne flere hundrede tusinde kroner. Ikke kun grundet selve udgifterne til selve flyvningerne fra typisk Aarhus Lufthavn til Kastrup Lufthavn, men også fordi Ulrik Haagerup havde sin egen faste plads på parkeringspladsen ved Aarhus Lufthavn, når han parkerede bilen for at hoppe på flyet til hovedstaden.

 

Meget kortfattet tidligere nyhedsdirektør

Men som Journalista.dk kunne afslører i går, var der kommet helt andre boller på suppen i forhold til Ulrik Haagerups pendleri i 2017, som var hans sidste år hos Danmarks Radio. Sensommeren 2017 blev han således tilknyttet den erhvervsdrivende fond, Constructive Institute, der i første omgang blev præsenteret som en del af Aarhus Universitet. Først efter at Journalista.dk kunne afslører at der alene var tale om en erhvervsdrivende fond, blev det offentliggjort, at Constructive Institute ikke var en del af Aarhus Universitet – men kun har lejet sig ind på universitetet.

Læs også : Ulrik Haagerups 4 stjernede pendlerliv – betalt over licensen

Men ikke længere at kunne tage flyet på arbejde på licensbetalernes regning, er tydeligvis ikke noget, som Ulrik Haagerup har den store lyst til at tale om. Således var den tidligere topchef hos statslige DR, meget kortfattet i en email, da Journalista.dk spurgte ind til, hvorfor han havde været tvunget til at finde mere traditionelle måder at komme på arbejde på :

– Også det har du misforstået.

Ulrik Haagerup har dog ikke efterfølgende haft lyst til at forklare, hvor i misforståelsen ligger.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*