Ulrik Haagerups 4 stjernede pendlerliv – betalt over licensen

Del artiklen her:

Overnatninger på firestjernede hoteller, stærkt stigende udgifter til indenrigsflyvninger og taxaer til flere tusidende kroner hver måned. Det er hvad Danmarks Radio kræver at danskerne skal betale, for at nyhedschefen Ulrik Haagerup kan komme på arbejde.

– Med den nye medieaftale skal vi spare et større millionbeløb, samtidig med at vi skal leve op til en række nye krav. Vi tager derfor nu hul på en prioriteringsopgave, hvor vi både skal finde rene besparelser og ressourcer til at løfte de nye opgaver.

Sådan lød det i en pressemeddelelse fra Danmarks Radios generaldirektør Maria Rørbye Rønn, da hun i slutningen af juni i 2014 forklarede, hvordan det licensfinansierede mediehus ville reagere på forestående besparelser.

En af dem der på ingen måde har været ramt af besparelserne, er nyhedsdirektør Ulrik Haagerup. Tvært i mod er hans specielle pendlerordning blevet prioriteret, så licensbetalerne er blevet pålagt at betale endnu mere, for at han flere gange om ugen kan flyve frem og tilbage mellem Tirstrup Lufthavn og København.

Via opnåede aktindsigter kan Journalista.dk dokumentere, at udgifterne i 2015 er steget til nyhedsdirektørens pendleri. Det på et tidspunkt, hvor Danmarks Radio ellers har skåret ned på den primære drift.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*