Vejle Havn før skandalen : Det er vores penge – og vi bruger dem som vi vil

Del artiklen her:

Efterårets helt store kommunale skandale har været Vejle Havn, hvor fremtrædende byrådspolitikere er blevet afsløret i misbrug af offentlige midler. Journalista.dk kan nu afslører, hvorfor bestyrelsesmedlemmer havde hænderne lidt for dybt i havnes lommer.

– Der er ikke nogen, der har haft mistanke om, at det var i nærheden af det her. Vi ved udmærket godt, at vi har haft en god julefrokost, og at vi har haft rejser ud af Danmark for at se på, hvordan vi kunne gøre tingene, men alle rejserne har haft et formål.

Sådan udtalte den fungerende formand for Vejle Havn, Peter Hummelmose, da Jyllands-Posten tidligere på ugen spurgte ind til, hvorfor ingen tilsyneladende havde bemærket overforbruget i den kommunale havn. Ifølge lokalpolitikeren var man dog godt klar over, at der havde været liv og glade dage blandt bestyrelsesmedlemmerne. Men slet ikke i det omfang, som Journalista.dk med baggrund i aktindsigter, allerede inden sommerferien havde dokumenteret.

Skandalen begyndte for alvor at rulle det tidlige efterår, da en revisionsrapport fastslog betænkeligt pengeforbrug i Vejle Havn – hvilket medførte flere ledende bestyrelsesmedlemmers afgang.

 

Alternativ vurdering af ejerforhold

Journalista.dk kan nu afslører den måske væsentligste årsag til, hvorfor Vejle Havns bestyrelse blandt andet brugte kommunale penge på dyre udenlandsrejser og våde restaurantsbesøg. Det med baggrund i ikke tidligere offentliggjorte emails fra den daværende bestyrelsesformand Torkild Christensen, som han sendte til Journalista.dk i maj måned.

Her gør lokalpolitikeren fra Dansk Folkeparti tydeligt opmærksom på, at han anså Vejle Havns penge for nogle, der alene tilhørte havnen. Derfor mente han tilsyneladende også, at havnens ledelse til en vis grad kunne bruge dem, som de havde lyst til.

 

Bestyrelsesformand : Vi er lige som Lego

I en email til Journalista.dk den 19. maj, skrev Torkild Christensen således :

– Jeg ved ikke hvad dit ærinde er med at svine havnen til, men prøv at forstå at Vejle Havn ikke er en kommunal havn, og derfor ikke har adgang til offentlige midler. De penge vi bruger er tjent på driften. I princippet kunne du lige så godt skrive om Lego eller et andet firmas rejseudgifter.

To dage senere, den 21. maj, fulgte den nu fratrådte bestyrelsesformand op, ved at sende en ny email til Journalista.dk :

– Jeg fatter stadig ikke hvad du skal bruge tingene til, så vær venlig at oplyse dette, når vi nu er så venlige at oplyse dig om tingene. Hvis det var kommunale kroner det drejede sig om, så kunne jeg forstå det. Men her har vi jo selv tjent de penge der er brugt.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*