DR-bossens pendlerudgifter eksploderer : Flyver for 20.000 kroner om måneden

Del artiklen her:

Pendlere tager normalt toget eller bilen – og betaler selv. Men ikke DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup, der i 2015s første halvår har påført licensbetalerne pendlerudgifter til fly for næsten 120.000 kroner.

– Vi skal give vores medarbejdere og chefer en rimelig løn, der skal stå mål med den stilling, man har.

Sådan lød det blandt andet fra Danmarks Radios generalsekretær Maria Rørbye Rønn, da hun overfor Ekstra Bladet skulle forklare, hvorfor nyhedsdirektør Ulrik Haagerup fast fløj på arbejde mellem Jylland og København på licensbetalernes regning. En udgift der ifølge avisens oplysninger havde kostet licensbetalerne 571.841 kroner over en tre årig periode, svarende til 190.613,67 kroner om året.

Fremgangsmåden mødte kritik fra professor ved RUC, Bent Greve, der overfor samme medie vurderede, at der var tale om en meget stor udgift :

– Jeg synes, at det er et stort beløb. Hvis man tager et job i København, må man forvente at skulle transportere sig frem og tilbage til København, hvis man ikke bosætter sig der.

Journalista.dk kan via opnåede aktindsigter fastslå, at kritikken ikke synes at have gjort indtryk. For de udleverede bilag viser, at udgifterne til Ulrik Haagerups flyvninger mellem Jylland og København er stigende.

 

Tager flyet to gange om ugen – til dobbelt pris

Bilagene fastslår, at Haagerup i første halvår af 2015 fløj for 149.738 kroner. Fratrækkes udgifter til andre lufthavne end Aarhus og Krarup, lød udgiften på 116.411 kroner – eller i gennemsnit 19.401,83 kroner per måned. I forhold til de tre forudgående år en stigning på 22.1%, da licensbetalernes gennemsnitlige månedlige udgifter lød på 15.884 kroner.

DR-medarbejderen foretog 55 returflyvninger mellem Jylland og København, eller i snit to hver uge. Først og fremmest til og fra Aarhus Lufthavn, langt fra Haagensens privatadresse i Ry lidt udenfor Skanderborg. Enkelte gange brugte han Karup Lufthavn, som ellers er geografisk bedre placeret end Aarhus Lufthavn.

Ifølge Google er der 73 kilometer fra Ry til Aarhus Lufthavn, hvilket tager lige under en time at kører. Tillægges ventetid i lufthavnen, flyvningen og efterfølgende transport til DR-Byen, ville det formentligt have været hurtigere at tage toget fra nærliggende Skanderborg. Kører DSB’s tog til tiden, kan turen til København klares på tre timer.

Ikke nok med, at det formentligt ville være hurtigere for Ulrik Haagerup. Det ville også være billigere for licensbetalerne, da 1. klasses billetter til DSB løber op i 624 kroner. Ved to ugentlige ture frem og tilbage mellem Skanderborg og København, ville prisen for første halvår af 2015 have været 67.392 kroner.

Næsten præcis halvdelen af, hvad licensbetalerne blev afkrævet for flyvningerne.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*