Designerhotel Ulrik Haagerups pendlerbase

Del artiklen her:

Han flyver på arbejde på licensbetalernes regning, men også andre dele af Ulrik Haagerups pendlerliv hører til i de høje luftlag. DR-chefen bor eksempelvis fast på Bella Sky, når han er på arbejde i København.

– Ulrik Haagerups samlede aftale med løn og transport er rimelig i forhold til den stilling og med det ansvar, han har. Den er godkendt af den tidligere ledelse og af DR’s bestyrelse.

Sådan lød det fra Danmarks Radios generaldirektør Maria Rørbye Rønn, da hun overfor Ekstra Bladeti 2014 skulle forklare, hvorfor nyhedsdirektøren Ulrik Haagerup havde Danmarks formentligt bedste pendlerordning. En ordning der blandt inkluderede flyvninger til og fra arbejde, ligesom Haagerup også tager taxaen fra Kastrup Lufthavn til kontoret i DR-Byen – vel og mærke på licensbetalernes regning.

Via aktindsigter kan Journalista.dk nu fastslå, hvad Maria Rørbye Rønn mente med ”rimelige arbejdsforhold”. Begrebet inkluderer eksempelvis faste overnatninger på Hotel Bella Sky, der på sin hjemmeside blandt andet præsenterer sig på denne måde :

– Det 4-stjernede designhotel AC Hotel Bella Sky Copenhagen er med sine 23 etager, 812 værelser og 30 mødelokaler et af de største og mest æstetiske hoteller i Skandinavien.

 

Placeret tæt på DR Byen

Bag Bella Sky’s præsentation af sig selv, gemmer der sig et af de senere års mest markante hotelbyggerier i Danmark. Placeret på Amager tæt på først og fremmest Kastrup Lufthavn, har hotellet skabt stor opmærksomhed, alene grundet sin specielle arkitektur.

Men også bag murene gemmer der sig faciliteter, som de færreste pendlere har adgang til. Eksempelvis et spaområde, hvor Ulrik Haagerup på licensbetalernes regning kan slappe af. Ligesom nyhedsdirektørens københavnske base også byder på en række restauranter, hvoraf flere har udsigt over Amager – og dermed også DR-Byen.

Som noget særligt tilbyder Bella Sky afhentning i lufthavnen, så kunderne kan blive kørt til døren. Selv om Ulrik Haagerup fast flyver til Kastrup Lufthavn fra først og fremmest Tirstrup, synes han dog ikke at gøre brug af tilbuddet. Aktindsigter dokumenterer i stedet, at nyhedsdirektøren konsekvent tager taxaer.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*