Taxakongen fra Ry : Haagerup snupper altid hyrevognen

Del artiklen her:

DR ynder at fremstille sig selv som en organisation, der drives uden unødvendige omkostninger. Det afholder dog ikke nyhedsdirektøren Ulrik Haagerup, for at tage taxaer for i gennemsnit 4.000 kroner om måneden.

– Med en temauge i oktober 2009 vil Danmarks Radio på både tv-kanaler, radio-stationer og dr.dk stille skarpt på klima og klimavenlig adfærd set fra forskellige vinkler.

Sådan lød en del af pressemeddelelsen fra Teknologisk Institut, efter det i 2009 indledte et klimasamarbejde med Danmarks Radio. Det havde blandt andet som formål, at danskerne skulle tænke over egne handlinger i forhold til CO2-udledning :

– Vil vi gerne udvide danskernes horisont hvad angår klimavenlig adfærd, og have dem til at fokusere på, hvilke fordele de ser ved at ændre deres egen hverdag.

Dermed skulle man også tro, at DR gik forrest – og fx gik over til at bruge kollektiv trafik i stedet for personbiler. Projektet synes dog ikke at være nået til frem til topledelsen, da den konsekvent synes at tage taxaen. Eksempelvis nyhedsdirektøren Ulrik Haagerup, der blev ansat i 2007.

Journalista.dk kan via opnåede aktindsigter fastslå, at han langt fra har forsøgt at nedbringe sit eget CO2-udslip. Det skyldes, hvad der fremstår som en forkærlighed for taxaer.

 

Speciel pendlerordning

Nyhedsdirektøren har en meget speciel pendlerordning, hvor DR betaler transporten mellem hjemmet i Ry og kontoret i DR-Byen. Vel og mærke via flyvninger fra lufthavnene i Karup og Tirstrup, efterfulgt af taxature til DR-Byen.

Det kan aflæses af aktindsigterne, som DR har fremsendt på Ulrik Haagerups taxaforbrug. I perioden 2014 til august 2015, kostede det licensbetalerne 75.610 kroner at sende ham med hyrevogn – svarende til et månedligt gennemsnit på 3.979,47 kroner.

Udgifter som skal ses i sammenhæng med, at direktøren normalt tager turen mellem Ry og DR-Byen to gange hver uge. Et forbrug af flyrejser der gør, at licensbetalerne i snit afkræves 20.000 kroner hver måned, alene for at Haagerup kan pendle frem og tilbage mellem Jylland og København.

Var nyhedsdirektøren i stedet blevet pålagt en mere traditionel pendlerordning, ville det ikke kun have givet en klar besparelse. Det havde også medvirket til, at DR kunne have opfyldt nogle af de klimaanbefalinger, som man i samarbejde med Teknologisk Institut opfordrede andre til at følge.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*