Folkemøde-kopier skyder op over alt : Vestjysk kommune betalte 800.000 kroner for én weekends foredrag – med minimal opmærksomhed

Del artiklen her:

I Skive forventede de national opmærksomhed, da de i foråret afholdt det såkaldte Skivemøde. Men dækningen af foredrag fra politikere, tv-kokke og X Factor-dommere udeblev, på trods af at skatteyderne måtte finde den store pung frem, for at betale for deres deltagelse.

Skive Kommune Skivemødet

– Under Skivemødet kunne du opleve spændende og tankevækkende samtaler med toneangivende politikere og kulturpersonligheder, deltage i hyggelige aktiviteter for hele familien og møde Skiveegnens blomstrende kultur- og erhvervsliv.

Sådan lyder konklusionen på Skivemødet 2018, hvis man spørger arrangørerne selv. Det er i hvert fald den konklusion over den første udgave af Skivemødet, som Skive Kommune opstiller på sin hjemmeside. Det for et arrangement der løb af stablen mellem den 17. og 19. maj, hvor hovedvægten var lagt på forskellige foredrag og debatter. Det blandt andet ved tv-kendisser som Thomas Blachmann, Rosa Christensen og Claus Holm, ligesom politikere som Inger Støjberg, Mogens Jensen og Andreas Steenberg også lagde vejen forbi det vestjyske til Skivemødet.

Læs også : Tusindvis af muleposer og keyhangers : Region Hovedstaden satte nye rekorder på Folkemødet i 2017

Bedømt på de videooptagelser som man fra Skive Kommunes side har lagt ud fra arrangementet, var det dog langt fra ét, der var venteliste til at overvære. Således synes Skive Kommunes egne videooptagelser at dokumentere, at det hovedsageligt fandt sted i et lokale, hvis størrelse syntes til at overskue.

Bevilling fra Skive Kommune til Skivemødet

 

Lovninger om kæmpe rykind i Skive

Omvendt skortede det ifølge opnåede aktindsigter af Journalista.dk hos Skive Kommune ikke på lovninger om markant landsdækkende opmærksomhed, da Have Kommunikation, der blandt andet står bag et andet lignende arrangement på Mors hovedsageligt finansieret af Morsø Kommune, fremsendte et oplæg til skibonitterne.

Læs også : Dyrere end luksussuiten på Hotel d’Angleterre : 11.878 kroner per overnatning for 222 politibetjente under Folkemødet

Her i lovede man blandt andet op til 1.000 tilskuere til et politisk topmøde, hvor udgangspunktet skulle tages i Skives berømte søn, Jeppe Aakjær. På samme måde som man fra Have Kommunikation også forudså, at der ville troppe 500 op til en paneldebat mellem ungdomspolitikere, som skulle ledes af en ordstyrer, som formentligt er mest kendt fra Presselogen på TV2 News.

Læs også : Borgmestre, byrådsmedlemmer og embedsmænd slog sig løs til Folkemødet med frådsemiddag – betalt af skatteyderne

Løfterne om stor effekt og mange tilskuere fra hele Danmark, gav tilsyneladende stor genlyd i Skive Kommune. I hvert fald besluttede man fra kommunens side at støtte Skivemødet 2018 med 800.000 kroner eksklusiv moms eller 1.000.000 kroner inklusiv den statslige afgift, hvilket skete i form af en kontant udbetaling til et lokalt anpartsselskab.

Oplæg fra Have Kommunikation

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*