Millionerne ruller på DR : Chef for koncerthus får millioner af kroner med sig ud af døren

Del artiklen her:

En større afskedigelsesrunde er i gang på Danmarks Radio – hvilket må forventes at blive en særdeles bekostelig affærer for licensbetalerne.

Danmarks Radio Leif Lønsmann

400-500 stillinger.

Så mange skal der nedlægges den kommende tid på Danmarks Radio, efter at der er sket ændringer i den såkaldte public service-aftale der fastslår, hvor store offentlige tilskud det statslige mediehus årligt modtager. En aftale der blandt andet medfører, at Danmarks Radio ikke længere får muligheden for at tvangsopkræve licens hos danskerne. I stedet tvinges de dog til at betale til DR over skatten, hvilket forventes at medfører årlige besparelser de kommende år på i størrelsesordenen 800 millioner.

Læs også : Ydmygelse af Danmarks Radios nyhedsdirektør : Fik inddraget sine daglige gratis flyrejser – og måtte nøjes med toget og bilen

Inden man fra DRs side skrider til egentlige afskedigelser, har man forsøgt at indgå en række frivillige aftaler med sine højest placerede og lønnede medarbejdere. Aftaler der som det fremgår af aktindsigter opnået hos det statslige medie, langt fra har været en billig oplevelse for licensbetaler.

Det skyldes at medarbejderne der har sikret sig frivillige fratrædelsesordninger, har opnået særdeles gode af slagsen.

Udtalelse fra Danmarks Radio om Leif Lønsmanns frivillige fratrædelsesaftale

 

Næsten 1.5 millioner kroner med sig ud af døren

Blandt dem der har sikret sig en fratrædelsesaftale er Leif Lønsmann, som frem til midten af september var chef for Danmarks Radios koncerthus. Som det fremgår af en email til Journalista.dk fra DR Jura, der udgør den juridiske afdeling hos Danmarks Radio, forlader Leif Lønsmann sin stilling hos statens mediehus som en holden mand :

– I henhold til ansættelseskontrakten modtager han (Leif Lønsmann, red.) løn i sin 12 måneders opsigelsesperiode. Hvis/når der opnås passende anden stilling i opsigelsesperioden, gælder funktionærlovens regler for modregning. Desuden modtager Leif Lønsmann i henhold til funktionærloven tre måneders løn pga. ansættelse i DR i mere end 17 år. Endelig er der aftalt mulighed for outplacement-/uddannelsesforløb på op til 45.000 kroner.

Læs også : Samba og Copacabana : Danmarks Radios nyhedsdirektør på eksotisk smuttur til Rio

Ifølge andre aktindsigter opnået af Journalista.dk, har Leif Lønsmann de seneste år inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger sikret sig en månedsløn på 93.325 kroner. Eller hvad der svarer til, at han ved at have sikret sig 15 måneders løn i forbindelse med sin afsked får 1.399.877 kroner med sig ud af døren.

Læs også : Danmarks Radio amok i taxaer : 30.000.000 kroner brændt af på 5 år

Hertil kommer så de yderligere 45.000 kroner til et uddannelsesforløb eller hjælp til at finde et nyt job, hvorefter licensbetalernes samlede omkostninger i forbindelse med Leif Lønsmann afgang fra Danmarks Radio, kommer til at stå i 1.444.877 kroner.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Statsmedierne labber i sig som aldrig før. Behovet for at licensen skal trækkes over skatten bliver højere for hver dag der går.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*