Ikke helt på røven alligevel : Lolland Kommune brænder 120.000 kroner af på Hollands-rejse

Del artiklen her:

Udsendelsesrækken ”Helt på røven” tager udgangspunkt i indbyggere fra Lolland Kommune. Ses der på kommunens rejseudgifter, er den langt fra så økonomisk presset, som den giver udtryk for.

– Vi kan ikke fortsætte den vej, men budgettet skal i balance, og jeg håber alle partier vil bidrage hertil.

Sådan lød det ifølge Folketidende i begyndelsen af september 2015, da Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou Rasmussen, under et borgermøde i Nakskov lagde op til, at kommunen skulle spare 162 millioner. Ifølge socialdemokraten var en af løsningsmodellerne, at kommunens service kunne skæres ned på en lang række kerneområder.

Men det var dog langt fra været alle udgifter, som har været ramt ekstra hårdt af nedskæringerne i Lolland Kommune. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i en række af de rejser, som politikerne har afholdt med følgeskab af embedsmænd.

Eksempelvis en studietur til Holland, der løb af stablen foråret 2015 og de udgifter, som skatteyderne samme år betalte for et besøg på en messe i Cannes.

 

Organisation arrangerede studietur til Holland

Ifølge de udleverede bilag, sendte Lolland Kommune foråret 2015 en større delegation til Holland bestående af 14 byrådspolitikere og embedsmænd. Det var dog ikke kommunen selv, der arrangerede turen, da forberedelserne og udførslen var lagt i hænderne på Bygherreforeningen. En organisation for omkring 120 af Danmarks største bygherrer, som via Bygherreforeningen har et talerør i forhold til arkitektur, kvalitet, produktivitet og den generelle samfundsdebat.

For at arrangere Lolland Kommunes besøg i Holland, modtog de 119.000 kroner – hvilket også dækkede lollændernes rejseomkostninger.

Til gengæld var der ingen eksterne rejsearrangører, da Holger Schou Rasmussen sammen med Lollands kommunaldirektør, marts 2015 tog til Cannes, for her at deltage i en messe. Frankrig-rejsen kostede i alt skatteyderne 25.136 kroner, hvor af langt den største del gik til messedeltagelsen.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*