Hofdame, kommunaldirektør, museumsdirektør, topembedsmænd og spindoktor : Syddansk Universitet uddelte hundedyre Obama-billetter med rund hånd

Del artiklen her:

Via et sponsorat i millionklassen sad Syddansk Universitet på en stor del af de billetter, der var til rådighed til Barack Obama-arrangementet i Kolding.

Syddansk Universitet Barack Obama

– Uddannelsessystemet skal også udvikle studerende, der kan samarbejde, og som er kreative. Vi får brug for medarbejdere, der kan indgå i teams, og som kan se nye løsninger. Som har empati og indsigt.

Sådan lød en del af den tale ifølge Syddansk Universitets, som Barack Obama holdt på universitet i slutningen af september. Det i forbindelse med et arrangement, hvor det i meget høj grad var skatteyderne, der måtte have den store pung fremme, for at den tidligere amerikanske præsident kunne lægge vejen forbi Syddansk Universitets afdeling i Kolding. Således betalte universitet selv 1 million kroner, mens Kolding Kommune donerede 750.000 kroner.

Læs også : Arrangører af Obama-arrangement har før lovet gigantiske arabiske investeringer i Kolding – nu lover de at tiltrække internationale arbejdspladser i forbindelse med ekspræsidentens tale

Som en del af aftalen med arrangøren, Foreningen Business Kolding, rådede Syddansk Universitet over 37 billetter – eller hvad der næsten svarede til 10 procent af siddepladserne under Obamas tale, der varede en time.

Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Syddansk Universitet, blev en væsentligt del af Syddansk Universitets billetter uddelt til undervisere. Men der var dog også plads til, at venner af huset kunne komme ind og opleve Barack Obama på nærmeste hold – på skatteydernes regning.

Syddansk Universitets oversigt over modtagere af billetter til foredrag med Barack Obama

 

Lokal elite og fremtrædende embedsmænd til foredrag på skatteydernes regning

Blandt dem der fik fingrene i de skatteyderfinansierede billetter til Obama-foredraget, var en lang række fremtrædende personer i de områder af Danmark, hvor Syddansk Universitet er repræsenteret. Det drejer sig eksempelvis om Bent Agerholm, der til dagligt er administrerende direktør for Energi Fyn. På samme måde som stadsdirektøren i Odense, svarende til en kommunaldirektør i resten af landet, Kim Brixen, også kunne sætte sig gratis til rette på tilhørerpladserne på Syddansk Universitet i Kolding, da Barack Obama lagde vejen forbi.

Læs også : Koldings borgmester bijobber som sælger for privat forening : Forsøgte at overtale Region Syddanmarks formand til at støtte Obama-arrangement med 937.500 kroner

Fra Syddansk Universitets side var der også plads i budgettet til, at en række andre fremtrædende embedsmænd kunne få et gratis foredrag. Således fremgår det af de fremsendte aktindsigter til Journalista.dk, at eksempelvis Rikke Vestergaard, kommunaldirektør i Esbjerg, og Erland Porsmose, museumsdirektør for Østfyns Musser, kunne komme gratis ind til foredraget. Det sammen med navne som Hans Müller Pedersen, direktør for Styrelsen for Forskning og Uddannelse, Jesper Caruso, pressechef hos Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, Elsebeth Gerner Nielsen, rektor for Designskolen i Kolding, og Henrik Kjær Christensen, direktør for efter-/videreuddannelse på IBA Erhvervsakademi i Kolding. En billet var der også til Britt Siesbye, der som hofdame for Prinsesse Marie, ledsagede prinsessen til foredraget.

Læs også : Advokater siger stop overfor Kolding Kommune : Uddeling af 17.500 kroner dyre billetter til Obama-arrangement ulovlig virksomhedsstøtte

Det alle sammen på billetter i en kategori, som af arrangøren Business Kolding, var blevet sat til salg for 12.000 kroner stykket.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*