Kageaktivist forbereder langvarig kamp mod Helsingør Kommune : Vi har søde sager klar indtil 2021

Del artiklen her:

Det mangler ikke på opbakning til Erik Guldagers projekt om at sende kager til Helsingør Kommune, indtil den finder en plejehjemsplads til en blind 92 årig.

Helsingør Kommune Erik Guldager

– Jeg kan ikke sætte kopperne op i skabene, og jeg kan ikke tage mit tøj på. Det tager i hvert fald lang tid, og jeg føler mig meget utryg. Meget. Jeg kan ikke rigtigt forstå, at jeg skal have det sådan.

Sådan lød det Einar Svend Flintrup, da den 92 årige blinde mand tidligere på måneden overfor TV2 fortalte om sin situation. Et interview der blev aktuelt i forlængelse af diskussionen om, hvorfor at man fra Helsingør Kommunes side ikke havde bevilget ham en plejehjemsplads på trods af den fremskredne alder og åbenlyse problemer med at klare sig selv i eget hjem.

Læs også : Kage leveret til Helsingør Kommune : Sukkersød aktion for at få 92 årig blind mand på plejehjem startet

Fra kommunens side har det lydt, at man ikke har kunnet tildele Einar Svend Flintrup en plejehjemsplads, fordi han endnu ikke er syg nok. En forklaring der dog langt fra har fået opbakning fra Erik Guldager, der tidligere har været involveret i en på mange måder lignende kamp. Det da han i 2018 med en kageaktion var med til at sikre en indbygger i Struer Kommune førtidspension, hvilket hun ellers i første omgang var blevet nægtet af kommunen – på trods af blandt andet en ødelagt ryg, manglende mulighed for at løfte sit hoved og Parkinson-syge.

Læs også : Borgmester tog manden, kollegaerne og vennerne med til Bryan Adams – på skatteydernes regning

Opgøret med Struer Kommune udspillede sig i høj grad via en aktion, hvor Erik Guldager sammen med andre frivillige hver fredag afleverede en kage til embedsmændene. Det for på den måde via ironi at gøre dem opmærksom på, at deres sagsbehandling langt fra havde været tilfredsstillende.

 

Erik Guldager : Vi er klar til to års kamp

Nu forsøger Erik Guldager at gentage succeen fra Struer Kommune i Helsingør, hvis embedsmændene også hver fredag vil modtage en kage, indtil Einar Svend Flintrup er blevet tildelt en plejehjemsplads.

Ifølge galleriejeren er der tale om en aktionsform, som nyder stor opbakning :

– Hele Danmark er ellevilde og har taget konceptet til sig. Og kagesponsorerne melder sig uopfordret i hundredvis. Således skrev over 100 allerede at de meldte sig inden for de første 3 timer. Vi havde allerede der sponsorater til udgangen af 2020.

Læs også : Dyr markedsføring : Helsingør Kommune bruger 400.000 kroner på PR-videoer

Til Journalista.dk fortæller Erik Guldager samtidig, at der er tale om en aktionsform uden politiske undertoner :

– Der er HELE Danmark der står bag – og alle samfundslag og politiske retninger. ”Fredagskage” ”kvajekage” eller huskekage” – kært barn har hurtigt fået mange navne i befolkningen.

Næste gang kageaktivisterne lægger vejen forbi Helsingør Rådhus bliver således på fredag, hvis ikke kommunen inden da har ændret holdning omkring tildelingen af en plejehjemsplads til Einar Svend Flintrup.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Tak for dine initiativer Erik Guldager. Godt at du skaffede damen i Struer mulighed for at hun kunne bruge hendes få kræfter på livet med bare nogenlunde økonomiske rammer.
    Etikken og fornuften vandt, tak for det.
    Jeg håber at det kommende valg vil straffe de der opfandt reglerne som så mange har tabt livskvalitet på grund af, herunder deres forhold, de er spredt ud over stort set alle partier, vi mangler de der vil fællesskabet også om det skulle koste dem selv lidt.Igen tak.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*