Kage leveret til Helsingør Kommune : Sukkersød aktion for at få 92 årig blind mand på plejehjem startet

Del artiklen her:

Tidligere har Erik Guldager haft stor succes med at uddele kager i Struer. Nu gør han det igen i Helsingør, for på den måde at sikre en plejehjemsplads til en sygdomsramt mand.

Helsingør Kommune Erik Guldager

– De pakker deres trussels- og chikanekampagne ind i kageaktivitet for at gøre det uskyldigt. Det er helt bevidst. Men det er langt fra uskyldigt.

Sådan lød det i midten af januar fra Stine Johansen, kommunaldirektør i Helsingør Kommune, da hun overfor det lokale Helsingør Dagblad kommenterede på de aktioner, der var på vej i bestræbelserne på at sikre den 92 årige Einar Svend Flintrup en plejehjemsplads. På trods af være kommet højt op i aldren og blind, mener man fra Helsingør Kommunes side nemlig ikke, at han er syg nok til at blive placeret på et af de lokale plejecentre.

Læs også : Dyr markedsføring : Helsingør Kommune bruger 400.000 kroner på PR-videoer

En udmelding der i dén grad er faldet galleriejeren Erik Guldager for brystet, hvorfor han sammen med en række lokale Helsingør-borgere gør brug af en aktionsform, han tidligere med succes har anvendt overfor Stuer Kommune. Her uddelte han over en periode såkaldte fredagskager til kommunens medarbejdere, som en ironisk kommentar til, at en åbenlyst sygdomsramt kvinde ikke kunne blive tildelt førtidspension – men i stedet skulle igennem en lang række yderligere arbejdsprøvninger.

Aktionsformen havde tilsyneladende effekt, da Struer Kommune efter at have modtaget en række af fredagskagerne, nåede frem til at kvinden alligevel skulle tildeles førtidspension.

Kage uddelt til Helsingør Kommune

 

Erik Guldager : Skaber synlighed om åbenlyst problem

Ifølge Erik Guldager er der dog langt fra tale om en aktionsform, som indebærer trusler eller chikane. Overfor Journalista.dk fortæller han i stedet, at formålet i stedet er et udstille en åbenlyst forkert sagsbehandling :

– Formålet med kageaktiviteten er, at skabe synlighed om de mange menneskelige svigt der er i kommunerne. Min forventning er, at skabe et humoristisk modtryk til kommunernes uansvarlighed, få budskabet delt og problemstillingen derved synliggjort

Læs også : Borgmester tog manden, kollegaerne og vennerne med til Bryan Adams – på skatteydernes regning

Den første kage blev afleveret tidligere på dagen af en af de mange frivillige, som har meldt sig under Erik Guldagers faner. Således sikrede en frivillig, at de kommunalt ansatte fik en kage leveret fra et lokalt bageri.

Læs også : Festlig afslutning på kursusdag til 500.000 kroner – 900 glas champagne

Om de så vil spise den, er en anden sag. Fra kommunens side har man tidligere meldt ud, at man via opstilling af ekstra vagter, fysisk ville sørge for, at kagen ikke kunne nå frem til de kommunale embedsmænd.

Kageuddelings-aktion på Helsingør Kommune

Del artiklen her:
4 Comments

  1. Det er da også bedre at bruge penge på at opruste vagtholdet på kommunen end at sikre en ganmel mand en plads på plejehjem.
    Det er jo ren logik. Flot Helsingør kommune!

  2. det ville være interessant, at se og høre,at kommunen bytter plads med den gammel mand,jeg er sikker at kommunen tænker kun på en ting, det er penge, det udløser et missbrug og det går ud over dem der har næsten ingenting, kommunen finder heletiden på ny undskylninger ( vi skal spare.. ), og putter penge i deres egen lomme.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*