Kommune ser stort på lovkrav : Nægter at oplyse om udgifter til Obama-besøg

Del artiklen her:

Hos Aalborg Kommune mener man tilsyneladende ikke at offentligheden har krav på at få oplyst, hvad prisen bliver for Barack Obamas besøg til september.

Aalborg Kommue Barack Obama

I slutningen af september lægger Barack Obama vejen forbi Aalborg, for her at give et kort foredrag under overskriften ”A conversation with Barack Obama”. Et arrangement der i meget høj grad kommer til at ligne det, der sidste år blev afholdt i Kolding – og som trak landsdækkende overskrifter.

Ikke så meget omkring selve foredraget, der typisk blev beskrevet som bestående af floskler fra den tidligere politiker, men grundet de udgifter, skatteyderne måtte betale for at få Obama til Kolding. Således endte udgifterne i flere millioner kroner, da man både Kolding Kommune og Syddansk Universitet valgte at støtte med store beløb.

Læs også : Universitetsledelse fyrer flere hundrede medarbejdere – men køber VIP-billetter til Obama-arrangement til 850.000 kroner

Det var dog først efter flere klagesager fra blandt andet Journalista.dk, at man fra universitets og kommunens side oplyste, hvad det korte foredrag havde kostet skatteyderne. Således nægtede man først fra Kolding Kommunes side at udlevere oplysninger om udgifterne med begrundelsen, at man ville blive sagsøgt for et stort millionbeløb, hvis forhold omkring Obamas aflønning ville blive offentligt kendt.

 

Kommune ignorerer lovpligtigt udleveringskrav

På trods af udtalelserne fra Kolding Kommune og forventede erstatningskrav, er stævningerne dog endnu ikke væltet ind hos kommunen, som aktuelt er i store økonomiske problemer. Ligesom det heller ikke har været tilfældet for arrangøren af Obama-besøget i Kolding, den i meget høj grad kommunalt finansierede Business Kolding.

Læs også : Aalborg Universitet betaler 1.062.500 kroner til Obama-arrangement – men så må det næsten også være med til at formulere spørgsmålene

Men i modsætning til Kolding Kommune, nægter man fra Aalborg Kommune så meget som at svare Journalista.dk på, hvad skatteyderne betaler for at Barack Obama kommer til den nordjyske hovedstad.

Læs også : Kontant tilskud på 1.000.000 kroner langt fra nok : Syddansk Universitet brugte ekstra flere hundrede tusinder kroner på Obama-foredrag

Det på trods af at det ellers er at lovkrav, at en kommune som udgangspunkt inden for 7 arbejdsdage, skal have fremsendt efterspurgte oplysninger af denne type.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*