Indgik aftaler for 753.301 kroner med broren, søsteren og kæresten – og genindsat i sin stilling efter revisorundersøgelse

Del artiklen her:

For en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner er det tilsyneladende ikke noget større problem, at en leder indgår en række iøjnefaldende aftaler med kæresten og den nærmeste familie.

Med omkring 20.000 studerende og 2.000 ansatte, er VIA University College blandt Danmarks største uddannelsesinstitutioner. Blandt de mange afdelinger rundt om i det midtjyske område er The Animation Workshop, som har base i Viborg. En skatteyderfinansieret skole, der tilbyder uddannelser indenfor animationsfilm.

Læs også : Universitetsledelse fyrer flere hundrede medarbejdere – men køber VIP-billetter til Obama-arrangement til 850.000 kroner

Men skolen har de seneste måneder gennemgået en større ledelsesmæssige krise, efter at den daglige leder, Morten Thorning, denne sommer var igennem en suspension. Det i forbindelse med at man fra VIA University Colleges side gennemførte en såkaldt udvidet forvaltningsrevision. Den kom efter at The Animation Workshop to år i træk, havde haft store budgetoverskridelser.

Den udvidede forvaltningsrevision blev foretaget af revisionsfirmaet PwC, hvis konklusioner Journalista.dk har fået aktindsigt i hos VIA University College.

Uddrag af revisorundersøgelse udarbejdet af PwC

 

Revisorerne : Krav vedrørende køb fra nærtstående skal indskærpes

Af PwCs rapport fremgår, at man ikke kun har gennemgået forhold omkring budgetoverskridelserne. Men også at man har foretaget en nærmere analyse af en række aftaler, som indenfor de seneste år er blevet indgået med personer meget tæt på Morten Thorning.

Læs også : Udvalgsformand inviterede 15 til Adam & Noah-show på skatteydernes regning : Kommunen nægter at fortælle hvorfor – af hensyn til sin ”tavshedspligt”

Således fremgår det af rapporten, at man fra The Animation Workshops side har indgået aftaler med autoværkstedet Autogården Hindborg, der er indehavet af Morten Thornings bror Søren Thorning, for 440.289 kroner. Ligesom der også er blevet indgået aftaler med Morten Thornings datter og kæreste, hvilket i alt stod skatteyderne i henholdsvis 156.007 kroner og 157.005 kroner. Eller hvad der i alt svarer til, at The Animation Workshop indgik aftaler med personer meget tæt på Morten Thorning for 753.301 kroner.

Læs også : Økonomisk trængt kommune skærer dybt på de syge og gamle – men bruger 350.000 kroner på dannelse

Ifølge revisorernes rapport var det dog ikke noget, som man nødvendigvis mente skulle have nogle ansættelsesmæssige konsekvenser for Morten Thorning. I stedet hed det i rapporten blandt andet :

– Ved køb fra nærtstående skal der indhentes skriftlig godkendelse hos nærmeste leder samt dokumentation for at køb er på markedsvilkår og at krav til sparsommelighed er opfyldt. Dette skal foreligge inden afgivelse af ordre. Vi finder ikke dette er tilfældet ved nærværende køb. Vi anbefaler dette indskærpes overfor MT (Morten Thorning, red.).

Få dage efter at VIA University College havde modtaget revisonsrapporten, blev Morten Thorning genindsat i sit job.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*