Økonomisk trængt kommune skærer dybt på de syge og gamle – men bruger 350.000 kroner på dannelse

Del artiklen her:

Pengene sidder særdeles løst i Guldborgsund Kommune, når det handler om samtaler og foredrag om dannelse.

Guldborgsund Kommune

Over alt i landet skyder der i disse år miniudgaver af Folkemødet op, hvor kommunalt finansierede sammenkomster sætter fokus på et eller flere forskellige afgrænsede emner. Fælles for de forskellige Folkemøde-kopier, som eksempelvis findes i Vejle og Skive, er at de ligesom originalen på Bornholm, i høj grad finder det nødvendigt at hente kendisser ind for at være det nødvendige blikfang.

Sådan er det også i Guldborgsund Kommune, som i 2018 for første gang arrangerede sin såkaldte Dannelseskonference. En årligt tilbagevendende begivenhed, som i år løber af stablen i midten af september, hvor det var muligt for interesserede at lægge vejen forbi og møde det, som Guldborgsund Kommune mener er blandt landets førende indenfor dannelse.

Læs også : Professionshøjskole på sommerudflugt : Brænder langt over 300.000 kroner af på Folkemødet – men nægter at udlevere dokumentation for beløbet

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Guldborgsund Kommune, er den slags langt fra en billig oplevelse for skatteyderne. Specielt fordi der synes at være et sammenfald mellem landets førende eksperter indenfor dannelse, og så dem der er aktuelle i forskellige tv-programmer.

Guldborgsund Kommunes oversigt over udgifter til Dannelseskonference i 2018

 

Dyre møder og hovedtaler på Dannelseskonference

Hovednavnet på 2018-udgaven var biologen og professoren ved Københavns Universitet, Eske Willerslev, som lagde vejen forbi Nykøbing Falster for at holde et foredrag. Et optræden der i sig selv kostede skatteyderne 50.000 kroner, hvortil kom transporten til Sydhavsøerne fra København.

Læs også : Politisk festival uden demokratisk kontrol : Folkemødet styres af bestyrelsesmedlemmer som udpeger hinanden

Samtidig spillede det også ind på den samlede regning, at man fra Guldborgsund Kommunes side hyrede Jonas Norgaard Mortensen, der er direktør for Institut for Relationspsykologi. På trods af det officielt klingende navn, er der tale om en privat virksomhed, som blandt andet udbyder terapi i forhold til behandling af stress, angst og depression. I alt kostede det Guldborgsund Kommune 41.023 kroner, at der blev holdt en række møder med Jonas Norgaard Mortensen.

Læs også : TV-stjerner, foredrag og dyre ophold på kasino-hotel : Sådan brugte Vejle over 500.000 kroner på sin ukendte Folkemøde-kopi

Det var med til at gøre, at Dannelseskonferencen i 2018 medførte en regning til skatteyderne på 349.357 kroner. Eller hvad der svarer til, at budgettet for konferencen blev sprængt med 25.582 kroner.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Kunne være sjovt at vide om Eske Willerslev officielt var på arbejde den dag.
    Dobbelt-løn ?
    Eller var det en week-end

  2. Gentag efter mig:

    “Der kan ikke spares en krone i det offentlige, uden at det går ud over kernevelfærden….

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*