Mens forbrydelser ikke efterforskes : Lønfest hos politiet – politidirektørerne tjener nu langt mere end justitsministeren

Pressefoto fra Rigspolitiet
Del artiklen her:

Rundt om i landets politikredse, er der blandt andet store problemer med at efterforske indbrud og tyverier. Omvendt er der ingen smalle steder, når det handler om aflønningen af topfolk rundt om i landets politikredse.

Politi

Hvis du som butiksejer bliver udsat for et tyveri, behøver du ikke tage telefonen og ringe til politiet – for sandsynligheden for at ordensmagten rykker ud, er nemlig i bedste fald til at overskue. Sådan var konklusionen på en dokumentar, som TV2 sendte tidligere på året. Her dækkede den statslige tv-station blandt andet hvordan at en butiksejer forsøgte at få fat på politiet, mens et tyveri stod på. Et opkald til der dog blot medførte, at politiets omstilling opfordrede butiksejeren til selv at tage affærer.

Omvendt ser det ud til, at politifolkene er anderledes udfarende, når det handler om deres egne lønninger. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk rundt om i landets politikredse, så er det ganske iøjnefaldende lønninger der udbetales til blandt andet de mange medarbejdere, der har rang af politidirektører.

Læs også : Rigspolitiets dyre kajplads : Betalte 40.000 kroner dagligt for at ét skib kunne lægge til kaj

Det kan ses ved at når månedslønnen tikker ind på betjentenes konti, tjener de væsentligt mere end deres politiske overordnede, justitsministeren.

Del af politiets oversigt over aflønningen af ledende medarbejdere rundt om i landets politikredse

 

Alle politidirektører tjener mere end justitsministeren

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos landets politikredse, at de mange politidirektører ligger med en årsløn på over 1.227.675 kroner. Svarende til det beløb, som Danmarks justitsminister tjener i løbet af et kalenderår.

Læs også : Dyrere end luksussuiten på Hotel d’Angleterre : 11.878 kroner per overnatning for 222 politibetjente under Folkemødet

Højest lønnet var i 2018 måske ikke så overraskende direktøren for Københavns Politi, der kunne fremvise en samlet lønseddel på 1.541.113 kroner. Eller hvad der svarer til omkring 80.000 kroner mere end hans kollega hos Nordsjællands Politi, der sidste år havde en indtjening på 1.461.833 kroner. En aflønning som var meget lig den, landets andre politidirektører også modtog sidste år.

Læs også : Til Bornholm med stil : Rigspolitiet chartrede privatfly til 1.121.000 kroner

Kun dem der ikke var ansat det fulde kalenderår, tjente nemlig under 1.4 millioner kroner. Det drejer sig blandt andet om Fyns Politi, hvis direktør blev ansat i sin nuværende stilling i 2018.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*