Fest på den kommunale havn i Aarhus : Embedsmand scorer ikke kun 1.4 millioner kroner om året – men også kæmpe bonus

Del artiklen her:

Det kan være en særdeles guldrandet forretning at være ansat i en kommunal havn, hvilket de kan tale med om i Aarhus.

Aarhus Havn

I forbindelse med skandalen om Vejle Havn, som tog sit udgangspunkt i afsløringerne på Journalista.dk, kom det som en overraskelse for mange, hvor store lønninger, der blev udbetalt rundt om i de kommunale havne. Det i forbindelse med at Journalista.dk kunne dokumentere, at det langt fra var unormalt, at ledende medarbejdere hos de kommunale havne lå med lønninger, som overgik selv ledende ministres.

Rundt om hos havnene lød det i forbindelse med afsløringerne, at man ikke kun ville holde igen med lønkronerne – men at man også ville skære ned, når det handlede om dyre udenlandsrejser. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos blandt andet Aarhus Havn, synes dette langt fra at være tilfældet.

Læs også : Havnefolk fyrede den af på Michelin-restaurant med champagne og 5 retters middag – på skatteydernes regning

Specielt ikke når man ser på de udgifter, som skatteyderne løbende pålægges at betale til topfolkene på den kommunale havn i Smilets By. Ikke kun når de ledende embedsmænd er på kontoret, men også når der skal rejses udenbys.

Lønoplysninger for Aarhus Havns to ledende medarbejdere

 

Lønniveau langt over Danmarks statsminister

Således fremgår det af de fremsendte bilag til Journalista.dk, at havnens øverst placerede embedsmand, Jakob Flyvbjerg Christensen, i 2018 havde en løn, hvor selv Danmarks statsminister må give fortabt.

Læs også : Kommunal havnedirektør godkendte personligt frådsemiddag langt over klassisk Brixtofte-beløbsgrænse

Det skyldes at mens statsministeren ligger med en løn på omkring 1.5 millioner kroner, udgjorde Jakob Flyvbjerg Christensens samlede lønpakke i 2018 1.867.661 kroner. Det med udgangspunkt i en grundløn på 1.197.732 kroner, ligesom der også i 2018 gik 240.097 kroner ind i pensionsindbetalinger fra Aarhus Havn. Oven i kom så en bonus på 400.000 kroner, som man fra Aarhus Havns side dog ikke har lyst til at oplyse, hvorfor at man har udbetalt til sin daglige leder.

Læs også : Springende champagnepropper, fri bar og kæmpe frokost : Erhvervsfolk fyrede den af på Aarhus Kommunes regning under golfturnering

På samme måde som man heller ikke har fundet anledning til at fortælle om, hvorfor at hans stedfortræder, Henrik Munch Jensen, modtog en bonus på 50.000 kroner i 2018 – hvilket var med til at give ham en indtjening dette år på 1.199.653 kroner.

Rejseudgifter i forbindelse med besøg på Grønland

 

På 1. klasse tur/retur til Nuuk

Også når menuen står på rejser, lever den kommunale top i Aarhus Havn et liv på 1. klasse. Det har eksempelvis været tilfældet, når den har besøgt de mere fjerne egne af Rigsfællesskabet.

Således satte en delegation på tre embedsmænd fra Aarhus Havn anført af Jakob Flyvbjerg Christensen, sig i maj i år godt til rette på flyets dyreste pladser, da turen gik til Nuuk på Grønland via København og Kangerlussuaq.

Læs også : Kommunal havnedirektør godkendte personligt frådsemiddag langt over klassisk Brixtofte-beløbsgrænse

Det skete på returbilletter, der hver kostede omkring 18.000 kroner stykket, hvilket mere end antyder, at de kommunale havnefolk fløj på den såkaldte Nanoq-class – svarende til 1. klasse på Air Greenlands fly mellem Danmark og Grønland.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Du burde oprette en profil på LinkedIn og dele alle dine fremragende artikler om fråds og uduelighed på den platform.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*