Borgmester skærer ned for kvart milliard kroner der hjemme : Fyrer den alligevel af med vild luksus på 5-stjernet safarihotel i Sydafrika – og besøg på Mandelas museum

Pressefoto fra Aarhus Kommune af borgmester Jacob Bundsgaard
Del artiklen her:

Sydafrikas storbyer lyder måske ikke som det mest oplagte sted at studere byplanlægning, men det var alligevel efteråret 2018 destinationen for en kommunal delegation fra Aarhus – anført af borgmester Jacob Bundsgaard.

Jacob Bundsgaard Aarhus Kommune

– Det er lykkedes – via offensive investeringer på især beskæftigelsesområdet – at nedbringe behovet for besparelser væsentligt. Det er derfor ikke alle forslag i kataloget, vi behøver at gennemføre. Byrådet skal i gang med at vælge ud, hvad der skal gennemføres. Men nu skal vi først respektere høringsprocessen, hvor alle kan komme med deres synspunkter og idéer, og jeg vil derfor heller ikke kommentere enkeltforslag nu.

Sådan lød en del af den pressemeddelelse, som Aarhus Kommunes borgmester, Jacob Bundsgaard, udsendte i august sidste år i forbindelse med, at Jyllands hovedstad stod foran en lang række besparelser. I runde tal ville det dreje sig om 250 millioner kroner om året, som den socialdemokratisk ledede kommune skulle finde i budgetterne – hvilket ville gå ud over en lang række områder, som ellers typisk omtales som kernevelfærden.

Læs også : Mens Aarhus svinger sparekniven over kernevelfærden : 34 bureaukrater tjener over 1.000.000 kroner om året

Men på trods af nedskæringerne på blandt andet de østjyske børn og ældre, var der ifølge Jacob Bundsgaard alligevel luft i budgettet til, at han kunne lede en delegation, som kort tid efter offentliggørelsen af nedskæringerne satte sig ombord på flyveren til Sydafrika. Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Aarhus Kommune, var det langt fra en rejse, hvor der blev sparet på Jacob Bundsgaards og de andre deltageres velfærd.

Program for rejse til Sydafrika

 

Champagnebar, safarihotel – og Nelson Mandela

Således viser de fremsendte bilag, at den aarhusianske delegation valgte at indlogere sig på det 5-stjernede luksushotel Villa Sterne Boutique Hotel and Health Spa i Pretoria. Langt fra noget tilfældigt hotel, da det ifølge en række forskellige rejseudbydere, ofte anvendes i forbindelse med safarirejser til Sydafrika.

Læs også : Skærer ned på kernevelfærd for over kvart milliard kroner : Aarhus Kommune bruger alligevel 350.000 kroner på fejring af gourmet-mad

Det skyldes ikke kun stedets specielle arkitektur, som lederne tankerne hen på Italien. Men også at stedet er kendt for såvel fantastiske rammer, som at man råder over en af områdets bedste restauranter. En forkærlighed for dyre omgivelser der også gik igen, da aarhusianerne anført af den socialdemokratiske borgmester besøgte baren og restauranten Altitude, som blandt andet er kendt for sin såkaldte Social Supper Club and Champagne Garden. En restauration hvorfra man fra et udsigtspunkt, over et glas champagne kan nyde udsigten over det sydafrikanske landskab.

Læs også : Danmarks dyreste trailer : Aarhus bruger flere hundrede tusinde kroner på ”medborgerskabsvogn”

I alt stod rejsen til Sydafrika de aarhusianske skatteydere i 57.423 kroner eksklusiv moms eller 71.778 kroner, hvis der sker medregning af den statslige afgift. Et beløb der ud over en række arrangementer med fokus på sydafrikansk byudvikling, også inkluderede et besøg på museet rejst over Nelson Mandela.

Udgiftsbilag i forbindelse med Sydafrika-rejse

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Manden har 3 job han kan simpelhen ikke få nok og stiller godt nok spørgsmål ved om han kan bestride dem uden brug af embedsmænd som er stærkt stigenden på borgmester kontoret!

  2. Socialdemokraterne er gode til at bruge penge. Andre folks penge. Og så er det lige meget om det er som medlem af folketinget eller et byråd. Fx. Henrik Sass Larsen, honorar for ikke at komme til møder som statsrevisor.
    S har ikke noget at lade andre høre.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*