Kommune skærer ned på de ældres rengøring og fyrer flere hundrede ansatte – men har luft i budgettet til at bruge 125.000 kroner på Folkemødet

Del artiklen her:

Hos Holbæk Kommune har man de seneste år i dén grad svunget sparekniven, hvilket har ramt kernevelfærden. Det er dog ikke til at se i forhold til det forbrug, som sjællænderne havde på Folkemødet i 2018.

Holbæk Kommune Folkemøde

Der har langt fra været nogen jobsikkerhed de seneste år i Holbæk Kommune, som i 2016 udsendte den ene fyreseddel efter den anden. Således måtte man af økonomiske årsager sige farvel til omkring 300 medarbejdere, hvilket blev fordelt bredt i den sjællandske kommune. Ligesom man også i 2017 havde dybe rynker i panden, da det handlede om de ressourcer, man mente at have mulighed for at bevilge til sine ældre indbyggere. Det gjorde blandt andet at man skar ned på deres rengøring, så de kun kunne se frem til én enkelt omgang rengøring hver måned.

Læs også : Forbruget på Bornholm slår nye rekorder : Kommunernes udgifter til Folkemødet mere end 5-doblet på blot 5 år

Med så store økonomiske udfordringer skulle man måske tro, at Holbæk Kommune ville holde igen med udgifter, som ikke relaterede sig direkte til kernevelfærden. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos kommunen, er det langt fra tilfældet, når det handler om Folkemødet.

For her er Holbæk Kommune nemlig garant for en stor repræsentation, både når det handler om politikere og embedsmænd.

Oversigt over Holbæk Kommunes udgifter i forbindelse med Folkemødet 2018

 

Markant tilstedeværelse af politikere og embedsmænd

Således fremgår det af de fremsendte bilag til Journalista.dk, at skatteyderne i alt måtte betale 123.361 kroner, for at Holbæk Kommune kunne være markant til stede på sidste års Folkemøde. Det i form af en række politikere og embedsmænd, der blev bakket op af 15 af kommunens unge samt 6 hovedsageligt medrejsende pædagoger.

Læs også : Folkemøde-kopier skyder op over alt : Vestjysk kommune betalte 800.000 kroner for én weekends foredrag – med minimal opmærksomhed

Den helt store udgift på det kommunale budget var transporten og overnatningerne for de 25 lokalpolitikere og embedsmænd, som deltog på Holbæk Kommunes regning. Således kostede det i sig selv 40.000 kroner, at få dem fragtet til øen midt i Østersøen samt at få dem indkvarteret på et vandrehjem. Ligesom det også kostede skatteyderne 50.000 kroner, at man fra kommunens side deltog med skibet Hjalm, der lå placeret i den centrale del af festivalpladsen i Allinge.

Læs også : TV2-stjerne scorede kassen på Folkemødet : Københavns Kommune betalte 20.000 kroner for 45 minutters optræden – og 10 minutters telefonsamtale

Omvendt var det noget billigere for Holbæk Kommune at sende de 15 unge, hvis opgave først og fremmest var at bemande Hjalm, til Bornholm. Således kunne deres transport klares for 12.000 kroner, mens deres overnatninger ikke medførte nogle udgifter.

Deltagerliste ved Holbæk Kommunes besøg på Folkemødet 2018

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*