Kommunaldirektør fyret efter 4 år på posten : Scorer gyldent håndtryk på 1.8 millioner kroner

Pressefoto fra Fredericia Kommune af Michael Holst
Del artiklen her:

Selv om Michael Holst ikke nåede at sidde mange år i direktørstolen i Fredericia Kommune, gjorde det ham alligevel til en holden mand.

Fredericia Kommune

– Det har været en god tid i Fredericia Kommune. Jeg har været glad for samarbejdet med borgmester og byråd, og det har været en fornøjelse at stå i spidsen for så mange dygtige kollegaer. Sammen med kommunens mange ildsjæle har vi skabt fine resultater, og jeg er sikker på, at Fredericia fastholder den solide kurs. Jeg har forståelse for byrådets beslutning om at reducere yderligere i ledelsen og vil nu se frem mod at løse nye udfordringer

Sådan lød det i begyndelsen af marts sidste år fra Michael Holst, da det blev offentliggjort, at han ikke længere skulle være en del af topledelsen i Fredericia Kommune. Det som følge af at man fra kommunens side så sig nødsaget til at afskedige sin kommunaldirektør, som led i det, man fra byrådets side omtalte som en større sparerunde. Denne ville eksempelvis betyde, at den jyske kommunes direktion ville gå fra 3 medlemmer til kun 2.

Læs også : Fest på direktionsgangen : Alle medlemmer steg flere hundrede tusinde kroner i løn – og direktør fik millioner af kroner i gyldent håndtryk

Samtidig var ambitionen, at man indenfor de efterfølgende 4 år, ville spare omkring 8 millioner kroner om året på lønkontoen.

 

15 måneders løn i forlængelse af fyring

Men inden dette kunne ske, var det dog en forudsætning, at Michael Holst fik en betragtelig fratrædelsesgodtgørelse med sig ud af døren. Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, drejede det sig nemlig om næsten 2 millioner kroner.

Læs også : Kommunalt vandværk gik fra to direktører til én – hvilket kostede skatteyderne millioner af kroner i gyldent håndtryk

Således oplyser man fra Fredericia Kommune i en email til Journalista.dk, at den afskedigede kommunaldirektør modtog en fratrædelsesgodtgørelse, som stod skatteyderne i omkring 1.8 millioner kroner. Eller hvad der svarer til, at han fik 15 måneders løn på trods af, at hans forpligtelser overfor Fredericia Kommune var ophørt.

Læs også : Jens Kramer Mikkelsen scorede 5.2 millioner kroner i gyldent håndtryk : Hans kriseramte kommunale arbejdsgiver forsøgte at dække over størrelsen

Svarende til at han efter de almindelige ansættelseskontrakter for kommunaldirektører dels fik 1 års løn, ligesom han der ud over kunne se yderligere 3 måneders aflønning gå ind på kontoen.

Del artiklen her:
1 Comment

 1. Socialisten Henrik SAS, under ikke almindelige mennesker en belønning for hårdt arbejde, UDEN de brandbeskattes! specielt ledere i den private sektor er lagt for had p.t. Han truer med lovgivning!

  MEN: at DJØFere i den offentlige sektor, igen&igen&igen får udbetalt kæmpe bonusser, for at opfylde deres Åremålskontrakter, ved afslutning af deres Åremålskontrakt(for blot at fortsætte i samme stilling 3 uger senere, på en ny kontrakt) ved for tidlig opsigelse også selvom de ikke har opfyldt kravet til det job de er ansat til! Uanset hvad, en DJØFere får altid en fed bonus, betalt af skatteyderne!

  Hvorfor det HenrikSAS? Jeg er sikker på at skyldtes din egen Indkompetence, at du ikke kan klare dig uden disse DJØFere, der nu er så magtfulde at de såkladte politikere/Regimet, ikke kan klare sig uden.

  Men hvad, der er PENGE NOK, der er rigeligt med omfordelte skattemidler/penge.
  Udgiften til DJØFerne drukner i Velfærd!

  Politikerne og DJØFernes har indgået en pagt. Politkerne har p.gr.a. manglende kompetencer hårdt brug(de kan ikke klare sig uden(Skatteyderne betaler!)) for DJØFerne.

  DJØFerne er veluddannede akademikere, med færdig gjorte studier, MODSAT kolbøtter som HenrikSAS. (fordi det er DJØFerene der holder ham på Magten!)

  Derfor, sidder DJØFerne som er tæge og suger skatte-kroner, et Enormt Unødvendigt overforbrug af Skattemidler og HenrikSAS forholder sig TAVS!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*