Scorer gyldent håndtryk på 1.6 millioner kroner – efter ét års ansættelse hos DR

Del artiklen her:

Skatteyderne har igen måttet finde den store pung frem i forbindelse med, at DR udbetaler fratrædelsesgodtgørelser til en af sine ledende medarbejdere. Denne gang én, der dårligt nok nåede et år i stillingen.

1. marts 2022 var de helt store superlativer fremme hos Danmarks Radio, da der var første arbejdsag for Karsten Dyhrberg Nielsen. Det efter at han var blevet ansat som direktør for DR Bruger, Marked og Publicering, efter forudgående at have arbejdet som direktør for STIM – et svensk musikbureau.

Men allerede efter et års ansættelse, var det slut for Karsten Dyhrberg Nielsen hos Danmarks Radio. I en pressemeddelelse oplyste statsmediets øverst placerede embedsmand, generaldirektør Maria Rørbye Rønn, at afskeden skyldtes sammenlægningen af en række områder :

– Det bliver en fordel, at vi nu endnu bedre kan samtænke vores indsats, uanset om det gælder indhold, digitale brugerindgange, markedsføring eller kommunikation.

Læs også : Lønfesten fortsætter på DR : Direktionen tjener nu 12 millioner kroner om året – før bonusser

Hvad Maria Rørbye Rønn dog ikke kom ind på i pressemeddelelsen, var hvad det ville komme til at koste skatteyderne, at hun tog afsked med Karsten Dyhrberg Nielsen. Forhold der i stedet fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos statsmediet.

 

Sikret et års fuld løn i forbindelse med sin fratræden

Således oplyser DR Jura, Danmarks Radios juridiske afdeling, i en email til Journalista.dk, at Karsten Dyhrberg Nielsen kan se frem til et helt års løn i fratrædelsesgodtgørelse :

– Der er indgået en aftale med Karsten Dyhrberg Nielsen om, at han fratræder sin stilling i DR. I henhold til ansættelseskontrakten modtager han løn i sin 12 måneders opsigelsesperiode, som udløber 30. april 2024. Hvis/når der opnås passende anden stilling i opsigelsesperioden, gælder funktionærlovens regler for modregning. Karsten Dyhrberg Nielsen modtager outplacement på 50.000 kroner.

Læs også : DR fyrede unødvendig chef – og forgyldte ham på vej ud af døren med gyldent håndtryk

Kontrakten Karsten Dyhrberg Nielsen blev ansat på, medførte en årlig indtjening inklusiv pensionsindbetalinger fra DR på 1.6 millioner kroner. Hvilket derfor er beløbet, som hans fratrædelsesgodtgørelse kan nå op i.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*