Enlig mor tog børnene med tilbage til Somalia – med 600.000 kroner på lommen fra skatteyderne

Del artiklen her:

En somalisk storfamilie med nu tidligere base på Sydsjælland, har fået en større pose penge med sig, efter de er rejst tilbage til oprindelseslandet. Det fra de danske skatteydere, der har sikret somalierne hvad der svarer til 60 gennemsnitlige årslønninger i det afrikanske land.

De seneste år har det igen og igen lydt, at Somalia ikke var et land, det af sikkerhedsmæssige årsager var muligt for flytninge og immigranter at rejse tilbage til. Det først og fremmest ud fra betragtninger om, at der skulle være tale om et lovløst afrikansk område.

En vurdering der tilsyneladende langt fra deles af mange flygtninge og immigranter, der efter et ophold i Danmark nu er vendt hjem. Hjemrejser i høj grad finansieret af udbetalinger fra de danske skatteydere, hvilket skyldes den såkaldte repatrieringslovgivning. Den giver mulighed for kontante tilskud til dem, der flytter tilbage til oprindelseslandene.

Læs også : Skærer konstant ned på de syge og gamle – og bruger millioner på Lalandia-besøg

Vel og mærke udbetalinger, som hurtigt kan blive en dyr oplevelse for de danske skatteydere. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk eksempelvis har opnået hos Næstved Kommune.

Del af opgørelse fra Næstved Kommune

 

Samlet udgift på 715.179 kroner til skatteyderne til storfamilies hjemrejse

Det i forhold til den hjemrejse, som blev foretaget i 2022 af en somalisk mor. Den foretog hun sammen med sine 5 børn, hvilket har kastet et større tilskud af sig fra de danske skatteydere.

Læs også : Kommune skal spare en kvart milliard : Starter med lønfest – ny chef får 1.1 million kroner i årsløn

Således har Næstved Kommune allerede udbetalt den første del af repatrieringsydelsen, hvilket medførte en regning til skatteyderne på 423.129 kroner. Ifølge Næstved Kommune kan kvinden sammen med sine 5 børn se frem til yderligere 292.050 kroner, når de har opholdt sig i Somalia i et års tid.

Læs også : Hummelgaard har før været ligeglad med reglerne : Påstod ikke at kende til restriktioner i operaen – selv om det var tilfældet

Dermed når de danske skatteyderes udgifter til hendes og børnenes hjemrejse op i 715.179 kroner, så selv når der er sket betaling af rejseomkostningerne, vil de have et råderum på i størrelsesordenen 600.000 kroner. Det til at etablere sig i et land, hvor en årlig gennemsnitslønning er på omkring 10.000 kroner.

Del artiklen her:
3 Comments

  1. Forbandet svineri danskerne skal spare udlændinge kommer til slaraffenland Danmark dræner statskassen e gamle bliver der sparet på dem der et langt liv har betalt Skat skoler bliver lukket lukket den forbandede regering tænker ikke på danskerne de skulle skamme sig udlændinge griner af danskerne vi er til nar for dem 😈

  2. Og så efter 1 år kan hun fortryde og returnere til honningkrukken i Danmark med all inklusiv…. Godaw do..

  3. Jamen hvad den afrikanske mor som fik 300.000 for at vende tilbage til Sydafrika, for efterfølgende at den mindreårige datter blev repatrieret til Danmark da politiet i Sydafrika fandt hende dem boende i en bil på gaden.

    For at moderen efterfølgende brugte dette som mulighed for at få familie sammenføring i Danmark og UDEN at skulle betale penge tilbage

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*