Skærer konstant ned på de syge og gamle – og bruger millioner på Lalandia-besøg

Del artiklen her:

De seneste år har Lolland Kommune i dén grad fundet sparekniven frem, hvilket i høj grad er gået ud over den traditionelle kernevelfærd. Alligevel har der været luft i budgettet, når der har skullet afholdes en lang række forskellige typer af arrangementer i det lokale vandland.

– Hvorfor er vi lige pludselig 133 millioner kroner bagud … på trods af 120 millioner i særtilskud, som vi ikke engang er sikre på? Tallene her viser, at Lolland er hoppet fuldstændig af pladen i forhold til udligningen. Jeg har da tænkt mig at vise de her tal til både finans- og indenrigsministeren og sige: “Hvad er det lige, I har forestillet jer, vi skal gøre her på Lolland?

Sådan lød det fra Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen, da han sidste forår fremlagde kommunens økonomiske situation overfor det lokale dagblad Folketidende. Ifølge borgmesteren var han sammen med resten af byrådet kommet i en noget nær umulig situation, fordi man endnu engang skulle i gang med at finde særdeles store besparelser i et budget, som socialdemokraten mente i forvejen var skåret helt ind til benet.

Læs også : Skærer igen og igen ned på sine svageste – men bruger mange hundrede tusinde kroner på uaftoriserede uddannelser

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos kommunen, synes der at være dele af den kommunale forvaltning, hvor der alligevel igennem de seneste år har været luft i budgettet. Specielt når det har handlet om at aflægge besøg i badelandet Lalandia i Rødby, der ligger i Lolland Kommune.

 

Millionregning for 4 års besøg i vandland – uanset coronaen

Således fremgår det af de fremsendte opgørelser fra kommunen, at den de seneste 4 år har brugt 1.243.919 kroner eksklusiv moms på besøg hos Lalandia. Eller hvad der svarer til, at skatteyderne inklusiv den statslige afgift, i alt har måttet betale 1.554.898 kroner.

Læs også : Skal spare tresifret millionbeløb – fattig kommune inviterede alligevel 150 til kæmpe reception

Et beløb der uden tvivl ville have været langt større, hvis ikke der i 2020, 2021 og 2022 havde været en række coronarestriktioner. Det kan ses ved, at udgifterne til Lalandia-besøg i 2020 og 2021, hvor pandemien var på sit højeste, lå væsentlige under de forudgående og efterfølgende år. Således brugte Lolland Kommune i 2019 i alt 669.663 kroner på at besøge Lalandia, mens udgifterne i 2020 og 2021 endte på henholdsvis 278.400 kroner og 147.643 kroner.

Læs også : Ikke helt på røven alligevel : Lolland Kommune brænder 120.000 kroner af på Hollands-rejse

I 2022 var udgifterne på vej tilbage mod sit normale niveau, hvilket betød at Lolland Kommune betalte 459.192 kroner for at dens indbyggere kunne komme i selve badelandet eller bruge andre af stedets forlystelser og faciliteter.

Faktura fra Lalandia til Lolland Kommune
Faktura fra Lalandia til Lolland Kommune
Faktura fra Lalandia til Lolland Kommune

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Kommunens top har i slutningen af 2022 været på en udflugt til Sevilla – en tur på få dage til langt over 100.000 kr.

    Af bilag fremgår der intet om et program, der er relevant for kommunens besparelsesramte borgere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*