Skal spare tresifret millionbeløb – fattig kommune inviterede alligevel 150 til kæmpe reception

Del artiklen her:

Der blev ikke sparet på noget, da Lolland Kommune tog afsked med en direktør. Det selv om, at kommunen ellers står foran noget nær historiske besparelser.

123 millioner kroner i 2023.

Så stort lød sparekravet ifølge Folketidende på, da Lolland Kommunes byråd i foråret mødte ind igen efter påskeferien. Besparelser der var nødvendige som følge af en række uheldige sammenfald for den i forvejen hårdt prøvede kommune, som ikke kun har været ramt af sociale problemer og høj arbejdsløshed, men også et faldende indbyggerantal.

Til Folketidende udtalte Bjarne Hansen forud for sin pensionering som direktør i Lolland Kommune, at han i sine 15 år i økommunen konsekvent var løbet ind i ét problem :

– Lolland Kommune har været en udfordrende og spændende opgave, men kommunen er landet og kommet godt videre trods den største udfordring, økonomien. Hver år i de 15 år er der lavet besparelser, også med store afskedigelser til følge, og nu skal der kigges på besparelser for 15. gang, hvor selv mindre poster kommer til at holde for.

Læs også : Luksusværelser og kæmpe restaurantregning : Fattig kommune fyrede den af under skandaleseminar

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Lolland Kommune, syntes hver en krone dog ikke at blive vendt, da den forgangne sommer blevet taget afsked med Bjarne Hansen.

Faktura fra restaurant i forbindelse med afskedsreception

 

Ingen deltagerliste – alle var velkomne

Det skete ved en reception i forsommeren i år, hvor der på det nærmeste var fri adgang for offentligheden. Således oplyser kommunen i en email til Journalista.dk, at indbydelserne blandt andet var blevet udsendt via dagspressen, hvorfor det heller ikke har været muligt at finde frem til en deltagerliste.

Læs også : Lokalbane forgylder direktør : Scorede 1.6 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse

Det ligger dog fast, at der blev indkøbt 150 kuverter til receptionen. Den fandt sted på den lokale Restaurant Bangs Have, der ligger placeret tæt på centrum i Maribo. Således er der kun omkring 10 minutters gang fra Rådhuset i Maribo, hvor Lolland Kommune har sin hovedadministration, til restauranten, som har udsigt over en sø.

Læs også : Kommune giver kæmpe sponsorat til DM i Cykling på 1.250.000 kroner – eller tre gange så meget som andre

Restauranter af denne type er sjældent billige, hvilket heller ikke blev tilfældet, da skatteyderne blev pålagt at betale for Bjarne Hansens afskedsreception. Således endte de med at samle regningen på 54.810 kroner op, hvilket ud over 150 kuverter også inkluderede indkøb af forskellige drikkevarer med og uden alkohol.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*