Lokalbane forgylder direktør : Scorede 1.6 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse

Pressefoto fra Lokaltog
Del artiklen her:

Det blev en dyr oplevelse for sjællænderne, da Lokaltog sagde farvel til en af sine direktører. For på vej ud af døren, fik hun et gyldent håndtryk.

Hvis du er fast bruger af mindre togforbindelser på Sjælland udenfor selve hovedstaden og på Lolland-Falster, er du uden tvivl stødt på Lokaltog. Et firma der administrere omkring 340 kilometer skinner, som fordeles på 9 forskellige lokalbaner såsom Frederiksværkbanen, der dækker strækningen Hillerød-Hundested, og Lollandsbanen, som kører mellem Nykøbing Falster og Nakskov.

Selv om der er tale om en samling af privatbaner, er der alligevel i høj grad skatteyderpenge i Lokaltog. Det kan ikke kun ses ved, at Hovedstadens Lokalbaner A/S, sidder på størstedelen af selskabets aktier. Men også at der er fast politikerrepræsentation i Lokaltogs bestyrelse, hvilket aktuelt vil sige de to regionsrådsmedlemmer Mette Vallentin Pedersen fra SF og den konservative Christoffer Buster Reinhardt.

Læs også : Letbaneansatte scorer i gennemsnit 1.2 millioner kroner i årsløn – men ingen aner hvordan de blev ansat

Dermed var de også de politiske repræsentanter i Lokaltogs bestyrelse, da selskabet i marts sidste år, sagde farvel til Røsli Jette Gisselmann.

 

Degraderet kort før modtagelsen af sit gyldne håndtryk

Indtil sin afsked med Lokaltog, havde Røsli Jette Gisselmann haft rang af driftsdirektør. Det efter at hun tidligere arbejdede som administrerende direktør, men i forbindelse med en bestyrelsesbeslutning om at ansættelsen af en ny topchef for Lokaltog sommeren 2020, blev hun således reelt degraderet til driftsdirektør.

Læs også : Milliarddyr letbanes rod i tilladelserne betød mange måneders kørselsforbud – dens jurist scorede alligevel kæmpe bonus

Mindre end et år efter var det slut for Røsli Jette Gisselmann hos Lokaltog, som hun havde arbejdet for siden 2004. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Lokaltog, blev det langt fra en billig oplevelse for selskabet, at tage afsked med hende.

Læs også : Lønfesten hos Aarhus Letbane langt større end først antaget – også i 2018 : Millionbonusser har stået i kø i skandaleprojekt

Således oplyser dets ledelse i en kortfattet email til Journalista.dk, at fratrædelsesgodtgørelsen var til at tage at føle på :

– Røsli Jette Gisselmanns fratrædelsesgodtgørelse var på 1.585.000 kroner

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Jaja, endnu en DJØFER, vort tids pest, med rundsave på albuerne, hvis eneste formål er at rage til sig så mange penge, fra de offentlige kasser, på kortets tid!
    Men, hva fanen, “die dumme Dänen” ææælllsker jo at betale 85% i skat&afgifter!

    Stem NB! SIAD!
    P.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*