2.295.918 kroner i gyldent håndtryk – til vicekommunaldirektør der fyrede den af til julefrokost

Nyborg Kommunes pressefoto af Søren Møllegård
Del artiklen her:

Det blev en bekostelig affærer for de fynske skatteydere, da Nyborg Kommune i forlængelse af en julefrokost, fandt det nødvendigt at skille sig af med sin vicekommunaldirektør.

Det er langt fra unormalt, at der bliver gået til stålet, når højtstående komunale embedsmænd, deltager i skatteyderbetalte julefrokoster. Således har Journalista.dk tidligere eksempelvis kunnet afsløre, at Vejle Kommunes kommunaldirektør, Niels Nybye Ågesen, i dén grad havde en festlig aften tilbage i 2018, da den østjyske kommune holdt sin årlige julefrokost.

Her væltede Niels Nybye Ågesen ned af en trappe på en måde, så to af kommunens menige medarbejdere, faldt og slog sig så hårdt, at de efterfølgende var sygemeldt igennem en længere periode, efter at være blevet kørt væk i ambulance. Det fik dog ikke Niels Nybye Ågesen til at mene, at det måske var tid til at gå hjem. I stedet forsøgte han at komme ind til festen igen, hvilket dog blev afvist af vagterne, som Vejle Kommune havde hyret til at sikre god ro og orden.

Læs også : Kommunaldirektør slog sig løs til julefrokost : To ansatte langtidssygemeldt – og vagter blokerede hans tilbagevenden til festen

Uanset sin iøjnefaldende optræden ved julefrokosten, fik det ikke ansættelsesmæssige konsekvenser for Niels Nybye Ågesen, der stadig er kommunaldirektør i Vejle Kommune. Men helt så let slap Søren Møllegård ikke, da han i december 2021 i høj grad påkaldte sig opmærksomhed, da Nyborg Kommune holdt sin julefrokost.

Nyborg Kommunes opgørelse over Søren Møllegårds fratrædelsesgodtgørelse

 

Millioner af skatteyderkroner – på trods af adfærd ikke forenelig med hans stilling

Her optrådte den højt placerede embedsmand nemlig på en måde, han efterfølgende i en pressemeddelelse beskrev som :

– Ikke er forenelig med stillingen som vicekommunaldirektør.

Læs også : Snapsen flyder igen på Køge Havn : Borgmester og viceborgmester førte an ved våd julefrokost

Men i stedet for at skride til en bortvisning af Søren Møllegård, indgik Nyborg Kommune en såkaldt frivillig fratrædelsesaftale med sin nu tidligere vicekommunaldirektør. Vel og mærke en aftale, som en aktindsigt opnået af Journalista.dk hos kommunen fastslår, er en særdeles gylden én af slagsen.

Læs også : Snapsefesten fortsætter i Guldborgsund – som nægter at fortælle hvem der deltog i festlighederne

Således oplyser kommunens ledelsessekretariat i en email til Journalista.dk, at Søren Møllegård kunne forlade den fynske kommune som en holden mand :

– Jeg kan bekræfte, at fratrædelsesgodtgørelsen udgøres af 6 måneders opsigelsesvarsel og 9 + 3 måneders fratrædelsesgodtgørelse af hver 127.551 kroner, svarende til en samlet udbetaling på 2.295.918 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*