Fik kraniemassage 20 gange hos alternativ behandler som lover selvhelbredelse – på skatteydernes regning

Del artiklen her:

Der blev tidligere på året i dén grad delt rundhåndet ud af kraniemassager, da Bornholms Regionskommune bevilgede behandlinger hos en alternativ behandler.

Når en offentlig myndighed som en kommune tilbyder behandlinger for fysiske skavanker for indbyggerne, vil det meget naturligt være det traditionelle behandlingssystem, der bliver henvist til. Eksempelvis i form af speciallæger, som forestår den videre behandling.

Men i en række situationer er der også sket brug af alternative behandlere, som anvender fremgangsmåder uden forbindelse til traditionel sygdomsbehandlinger – og hvor behandlernes uddannelser ikke kommer fra det traditionelle system. Ikke kun i forhold til brugen af eksempelvis psykoterapeuter, men også hvor det er mere fysiske behandlinger, som skatteydernes er blevet pålagt at betale.

Læs også : Privatfly, hotel i strandkanten og kæmpe middag : Kommunale topfolk fyrede den af på Bornholm for 370.000 kroner

Det drejer sig eksempelvis om den behandling, som en eller flere bornholmere i år fik betalt af hjemkommunen. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Bornholms Regionskommune.

Faktura fra alternativ behandler til Bornholms Regionskommune

 

Antallet af behandler ”afhænger af problemet”

Således fremgår det af de udleverede bilag at kommunen igennem de seneste måneder, har bevilget i alt 20 massager hos en lokal klinik. Vel og mærke såkaldte kranio-sakral-massager, som blandt andet har det kendetegn, at de skulle foregå via ”nænsomme berøringer”.

Læs også : Spareivrige politikere chartrer luksushotel på Bornholm – og brænder flere hundrede tusinde kroner af på Folkemødet

Ifølge klinikkens hjemmeside er formålet, at kroppen på den måde skal hjælpes til at kunne helbrede sig selv, hvilket skulle ske ved at anvende ”kroppens egen rytme”. Hvor mange behandlinger der skal til før processen synes sat rigtigt i gang, er dog ikke noget, som behandleren ifølge sin hjemmeside kan give et konkret svar på – fordi ”det afhænger af problemet”.

Læs også : Bureaukraternes årlige sommerudflugt : Kommunerne sender flere embedsmænd til Bornholm end politikere

Selv om den lægelige dokumentation for påstandene synes til at overskue, har behandlingerne langt fra været billige for de bornholmske skatteydere. Således medførte de en samlet regning på 11.500 kroner – svarende til en udgift på 575 kroner per session.

Faktura fra alternativ behandler til Bornholms Regionskommune

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*